Hoe werkt een Antirollsysteem voor superjachten?

In Bootnieuws, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

antiroll

Een stabilisator zorgt ervoor dat een superjacht soepel kan varen, zonder te bonken op de golven. Het Nederlandse bedrijf DMS Holland installeert de AntiRoll in diverse superjachten en laat dit systeem binnenkort zien aan geïnteresseerden. 

AntiRoll is een gepatenteerd en met de Maritime Innovation Award onderscheiden, roldempingsysteem speciaal ontwikkeld voor superjachten. De dubbelassige vinnen roteren tijdens het varen en maken een flappende beweging als het jacht stil ligt. Hierdoor stabiliseert AntiRoll zowel onderweg als wanneer het jacht ten anker ligt.

Recent is het eerste systeem geïnstalleerd in een 37 meter jacht bij Wim van der Valk. Vrijdagochtend 8 mei zal er op de werf in Waalwijk een presentatie worden gegeven voor het publiek. Aanmelden kan via www.dmsholland.com/kijkdagen.

De ontwikkeling van de AntiRoll is tot stand gekomen met Europese subsidie. In Nederland zijn honderden projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. Op de website www.europaomdehoek.nl/kijkdagen staan diverse projecten die tijdens de kijkdagen op 8,9 en 10 mei uitleg geven.

Tessa HeerschopHoe werkt een Antirollsysteem voor superjachten?

Reageer