Sail Aruba start morgen met Willem-Alexander en Maxima

In Bootnieuws, Evenementen by Tessa HeerschopReageer

sailmaxima

Willem-Alexander en Maxima op Aruba

Koning Willem-Alexander en Maxima zijn morgen aanwezig bij de start van Sail Aruba. De eilandengroep wil hiermee 200 jaar koninkrijk vieren. Vanaf 1 t/m 3 mei, zal de haven van Oranjestad het belangrijkste podium vormen voor een festival met een breed scala aan schepen, vis buffet, muziek en cultuur.

Op 1 mei brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op uitnodiging van de
Gouverneur van Aruba, Fredis Refunjol, in Oranjestad een bezoek aan SAILAruba 2015. Ook minister Plasterk van Binnenlandse Zaken is bij de evenementen aanwezig.sailaruba

Na een ontvangst bij Gouverneur Refunjol van Aruba, arriveren de Koning en Koningin per boot bij het SAIL-terrein. Daar opent SAILAruba met een ceremonieel saluut aan de Koning en de Sail-in. Koningin Máxima geeft het startschot voor een jeugdzeilwedstrijd. Aansluitend bekijken de Koning en Koningin een expositie van de Arubaanse Port Authority (APA) en bezoeken zij het Seafood Festival.

sail

’s Middags volgt het Koninklijk paar een demonstratie van de Koninklijk Marine en Kustwacht Caribisch gebied en bezoeken zij het tallship Picton Castle. Tot slot wonen de Koning en Koningin ’s avonds in de haven van Oranjestad een eenmalige speciale voorstelling bij door medewerkers van Soldaat van Oranje-De Musical. Samen met het Zeemanskoor Aruba wordt een collage gebracht van gedichten en tekstfragmenten uit de literatuur over de Tweede Wereldoorlog in combinatie met scenes en nummers uit de musical zelf.

 

Jong en oud kunnen aan boord bij de grote schepen, film kijken in de ‘Sail in Cinema’ of zich enthousiasmeren voor de vele zeil,- en miniatuur boot races die plaatsvinden.

De Aruba Sail Foundation is verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement, welke het 200 – jarig bestaan ​​van het Koninkrijk der Nederlanden viert. Deze viering werd ingehuldigd door koning Willem -Alexander op 30 november 2013, wat een reeks van feesten en festiviteiten voor de volgende twee jaar heeft beloofd. Sail Aruba is daar één van.

De toegang voor het publiek is gratis en voor meer informatie bezoek www.facebook.com/sailaruba en www.sailaruba.com.

Tessa HeerschopSail Aruba start morgen met Willem-Alexander en Maxima

Reageer