Drie dure dingen die je alleen aan boord van een superjacht vindt

In Bootnieuws, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

superyacht-gold

Je hebt rijke mensen en je hebt miljardairs. Rijke mensen zijn blij met een Rolex, miljardairs zijn blij met een eigen horlogefabriek. Deze extravagante personen zijn vaak de eigenaar van een superjacht en aan boord kun je dan ook de meest dure spullen vinden, die je nergens anders ziet. Hier een lijstje van opvallende dure spullen.

Ultradunne 4K HD-tv

OLED technology smaller size

De allernieuwste Ultra High Definition televisie zijn 4K, oftewel twee keer zo scherp als HD. Men verwacht vanaf 2020 televisies met 8K, maar die zijn nog niet te koop. De televisie meet 4 mm en heeft een kijkhoek van 180 graden. Het beeldscherm is beter dan een bioscoopscherm, de geluidsinstallatie klinkt geweldig en alles gaat draadloos. Natuurlijk wil je zo min mogelijk tv kijken aan boord, want je bent op een superjacht om te genieten van zee, maar als je dan toch een film kijkt, dan het liefst op deze tv. De kosten voor zo’n tv zijn niet bekend, want hij wordt speciaal op maat ingebouwd. Reken op duizenden euro’s. De geluidsinstallatie op een superjacht kost soms wel 1 miljoen euro. Maar dan heb je ook overal aan boord goede speakers.

Unieke Rum

There are six macerated rums available_ pineapple, mango-passion, banana and kiwi, starfruit passion, apple-ginger and organic apple-pear

Vergeet de luxe champagne, drink niet langer dure cocktails, want Rum is het nieuwe drankje aan boord. En dan geen goedkope bocht uit de supermarkt, maar speciale edities uit de winkel 1862 Wines & Spirits in het Franse Cannes. “ We hebben al 50 flessen rum sinds eind februari verkocht, waaronder veel aan superjachteigenaren. Rum is erg populair aan boord komende zomer”, aldus de eigenaar Herve van de winkel. Cedric Brement creëerde  de speciale rum 13 jaar geleden. De rum komt niet uit de fabriek, maar wordt ambachtelijk gemaakt op Martinique en heft een alcoholpercentage van 32 procent. Cedric: “ Deze rum is exclusief, met een speciaal aroma. De vanille komt uit Madagascar, het fruit komt vers uit de Cariben en de rietsuiker komt van Martinique. Mijn mixes zijn gebaseerd op welk fruit in het seizoen is.”  Daarom zijn er zes smaken: ananas, mango-passievrucht, banaan-kiwi, starfruit-passievrucht, appel-gember en appel-peer.” De exclusieve rum JM “Très Vieux”, 1995, Martinique kost 192,31 euro.

Exclusieve meubels

superjachttafel2

De meubels op een superjacht worden bijna altijd handgemaakt. Vaak van exclusief hout uit een tropisch regenwoud. De wat meer kitschy Russen en Italianen gaan vaak voor glazen tafels die rijkelijk worden versierd met goud en diamanten. Belangrijk is dat er zoveel mogelijk mensen aan tafel passen. Vaak kunnen er tot 12 mensen slapen op een superjacht en die moeten allemaal mee-eten. De tafel wordt daarom vaak zo gemaakt, dat hij vergroot kan worden naar gelang het aantal gasten. Vooral de tafel aan boord van het 47-meter lange jacht Blind Date van Heesen kreeg in 2010 veel publiciteit. De tafel kon door haar te draaien opeens een stuk groter worden.

Tafel bij Blind Date van Heesen

Tafel bij Blind Date van Heesen

Tessa HeerschopDrie dure dingen die je alleen aan boord van een superjacht vindt

Reageer