Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan Team Brunel in Volvo Ocean Race

In Bootnieuws, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Koning Willem-Alexander aan boord van Team Brunel

Koning Willem-Alexander aan boord bij Team Brunel

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een verrassingsbezoek gebracht aan Team Brunel van de Volvo Ocean Race. Het schip ligt met haar bemanning voor een Pit Stop in de haven van Scheveningen samen met de andere teams. Vanmiddag rond 14:00 uur vertrekken de boten op weg naar de finish in het Zweedse Göteborg. Koploper Alvimedica vertrekt om 12:00 uur.

willem-alexander

Van Willem-Alexander is bekend dat hij van zeilen houdt. Hij voer als kind geregeld met een eigen bootje en wordt nu geregeld aan boord van de Groene Draeck gespot. Vandaag is zijn moeder prinses Beatrix aanwezig bij de viering van de jubileumreünie bij van de Stichting Stamboek Ronde & Platbodemjachten (SSRP) in Lemmer. Uit betrouwbare bronnen weet Nautica dat Willem-Alexander een week geleden zelf het schip met zijn drie dochters naar Friesland voer.

Koning Willem-Alexander met Team Brunel

Koning Willem-Alexander met Team Brunel

Willem-Alexander maakte vanochtend een praatje met schipper Bouwe Bekking aan boord van het schip van Team Brunel. Bouwe vertelde vanochtend al tijdens de perspresentatie dat hij in 2018 wederom hoopt de race te varen. Het gonst van de geruchten dat Brunel van de sponsoring afziet, maar dat er veel partijen staan te popelen om het stokje over te nemen. Zeker nu ze zien dat de pit stop in Den Haag een gigantische publiciteit oplevert en zelfs de Koning wil langskomen.

teambrunel-koning

De boten vertrekken zoals gezegd vandaag vanuit Den Haag naar Zweden en komen daar naar verwachting op 25 juni aan. De volgende Volvo Ocean Race vertrekt in 2018.

VOR

Tessa HeerschopKoning Willem-Alexander brengt bezoek aan Team Brunel in Volvo Ocean Race

Reageer