Amsterdam beste cruise haven ter wereld

In Bootnieuws, Evenementen by Tessa HeerschopReageer

De Brilliance of the Seas is een van de vier cruise schepen uit de Radiance klasse vanrederij Royal Caribbean. De cruise schepen uit de Radiance-klasse behoren tot een nieuwe generatie van wereldcruiseschepen en hebben een bijzonder gestroomlijnd ontwerp. Ze zien er niet alleen fantastisch uit, maar bieden ook het mooiste uitzicht over zee, dankzij een overvloed aan ramen en de geheel glazen liften met uitzicht op het water. In de gemeenschappelijke ruimtes heerst een mondaine sfeer, met luxe suède banken in de boekwinkel, fraaie mahoniehouten boxen in het steakhouse en op ieder dek prachtige balustrades en houten wandbekleding.

De Brilliance of the Seas is een van de vier cruise schepen uit de Radiance klasse vanrederij Royal Caribbean en meert aan in Amsterdam.

Amsterdam is verkozen tot beste haven voor cruiseschepen ter wereld 2015. De Passenger Terminal Amsterdam (PTA) heeft de Seatrade award ‘Haven van het Jaar’ gewonnen.

Amsterdam verwerkt per jaar 300.000 passagiers, verdeeld over 90.000 cruiseschepen. De vele faciliteiten die de passagiers terminal biedt, worden geroemd. En ook de speciale crew pass, die ervoor zorgt dat medewerkers korting krijgen in het centrum van Amsterdam, wordt geprijsd.

Op nummer twee staan de haven van Leixoes in Portugal en op drie de haven van San Francisco in Amerika.

 

Tessa HeerschopAmsterdam beste cruise haven ter wereld

Reageer