Kroatië bouwt 60 meter lange cruise-superjacht met eigen ziekenhuis

In Bootnieuws, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

MY Katina_External

De Kroatische werf Brodosplit gaat een 60 meter lang cruise-superjacht bouwen met de naam Katina. Het schip is supermodern en heeft opvallend genoeg een eigen ziekenhuis aan boord.

Het stalen schip met aluminium opbouw heeft vier dekken, waarvan drie voor de gasten. Het onderste dek is ingericht voor opslag, proviand en personeel.

MY Katina_Interiors_VIP cabin

Katina is een custom built jacht en wordt speciaal voor een eigenaar gebouwd. Hij wilde comfort, ontspanning en plezier. Het superjacht moest een beetje op een cruiseschip lijken, dus zijn er zwembaden, barretjes en veel entertainment aan boord. Maar dan wel voor volwassenen. Zo is er een custom built whiskeybar aan boord met exclusieve drank van jaren oud. De ziekenhuiskamer komt dan goed van pas. Overigens is er ook een reddingsboot aanwezig, de eigenaar is blijkbaar erg op veiligheid gesteld.

MY Katina_Interiors_cigar room

Katina wordt aangedreven door twee Cummins motoren van 1000 kW (1360 MHP) elk. Het superjacht kan een topsnelheid van meer dan 14 knopen behalen, terwijl de cruisesnelheid 12 knopen is. Het bereik kan oplopen tot 4.000 nautische mijlen, het schip kan zeven dagen varen zonder aan te leggen voor water of andere reserves.

 

 

 

Tessa HeerschopKroatië bouwt 60 meter lange cruise-superjacht met eigen ziekenhuis

Reageer