Flexibele zonnepanelen op boten

In Bootnieuws by Tessa HeerschopReageer

zonnenpanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder op boten. Al varend je eigen energie opwekken is immers een stuk fijner, dan het lawaai van een generator aan boord.

Solbian komt met een nieuwe uitvoering van flexibele zonnepanelen, de Surface Mount. Hiermee worden de Solbian panelen nog beter geïntegreerd in het dek van een boot. Het zonnepaneel krijgt een geribbeld oppervlak, waardoor je meer grip hebt als je eroverheen loopt. Daarnaast is deze toplaag iets dikker en sterker dan het standaard gladde oppervlak, terwijl het toch niet minder licht doorlaat. Dit wordt bereikt door de toepassing van de nieuwste technieken op het gebied van polymeren.

 

Solbian is een Italiaanse producent van kwalitatieve flexibele zonnepanelen. Alle Solbian panelen zijn 25% buigbaar en volledig overloopbaar en gebruiken de beste cellen, zoals de nieuwe E60 cel van SunPower. Die garanderen de hoogst bereikbare opbrengst met hun cel rendement van ruim 23%.

zonnen

Deze nieuwe panelen en het complete assortiment van Solbian zijn te zien bij De Stille Boot op stand 4017 op Boot Holland, 12 t/m 17 februari in het WTC Expo Leeuwarden, en op stand 01.520 op de HISWA, 16 t/m 20 maart in RAI Amsterdam.

Tessa HeerschopFlexibele zonnepanelen op boten

Reageer