5 Jaar Fort Royale op Forteiland IJmuiden

In Bootnieuws, Evenementen by Tessa HeerschopReageer

Cultureel, creatief en culinair

Ondanks dat het Forteiland IJmuiden zelf al sfeervol, spectaculair, uitdagend en vooral uniek is, gooit PBN er met het winterarrangement Fort Royale nog een paar schepjes bovenop. Zet voet aan wal op vier hectare historie en laat het eiland de rest doen. Dwaal door de gangen van het eeuwenoude fort en volg de ontelbare lampjes, kaarsen, fakkels en vuurkorven op weg naar het diner aan de langste tafel waar je ooit aan gezeten hebt.

 Forteiland IJmuiden

Het Forteiland van IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Het eiland ligt op vijfentwintig minuten rijden van Amsterdam. En het is niet voor niets onderdeel van het Unesco Werelderfgoed. Met plaats voor zo’n 40 tot 400 deelnemers om te verdwalen in de kilometerslange gangen van het uit 1880 afstammende Fort.

 Proef Fort Royale

In IJmuiden worden de gasten ontvangen op de “Kop van de Haven” aan boord van Koningin Emma. In 10 minuten varen ben je op het Forteiland. Ontvangst op het Forteiland is met glühwein en chocolademelk voor de open haard. In verschillende ruimtes van het fort is voor ieder wat wils; voor de romantische wijnproever en de avontuurlijke lekkerbek.

Welke wijnproever herkent de juiste wijnen tijdens de proefexpeditie? Wie schiet de meeste kerstballen uit de boom met een luchtbuks? Wie verslaat de kok in het bereiden van de meest culinaire hapjes? Welk stel hersens heeft de meeste Fortkennis paraat? En wat wensen collega’s elkaar nu werkelijk toe in zelf opgenomen videoboodschappen? Ontdek het zelf.

 Een schepje er boven op

Rick Slabbers, directeur PBN, vertelt enthousiast hoe verheugd hij is te horen dat er weer zoveel vraag naar het winterprogramma op het Forteiland is. “Onze evenementen zijn altijd al compleet, op maat gemaakt en bieden voor ieder wat wils. Toch is Fort Royale nog specialer en doen we overal een schepje bovenop. Het moet ten slotte een bedrijfsevenement worden om nooit meer te vergeten… Naar horen zeggen is dat al 4 jaar achtereen gelukt. De mogelijkheden van het eiland en het fort zijn oneindig en bovendien hoeven we ons niets aan te trekken van het Hollandse klimaat, aangezien het programma van Fort Royale zich binnen de Fortmuren afpeelt en alle zalen zijn verwarmd.”

Fort Royale is op alle dagen van de week beschikbaar, vanaf 15 okt. 2012. Meer informatie op Fortroyale.nl

Tessa Heerschop5 Jaar Fort Royale op Forteiland IJmuiden

Reageer