Contest Yachts presenteert eerste motorjacht

In Bootnieuws, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

De beslissing om de kernwaarden van kwaliteit, comfort, prestatie en design over te brengen naar de motorjachtsector ontstond uit herhaaldelijke verzoeken uit de markt. “De eigenaren van de eerste Contest 52MC benaderden ons een aantal jaar geleden en zij waren niet de enige potentiele klanten die wij indertijd moesten teleurstellen”, aldus Arjen Conijn, directeur van Contest Yachts. 

De Contest 52MC, ontwikkeld in samenwerking met Georg Nissen en Vripack Naval Architects, zal in de smaak vallen bij zowel (ex-)zeilers als bij enthousiaste liefhebbers van motorjachten. De uitgangspunten waar het schip aan zou moeten voldoen zijn de welbekende kernwaarden van Contest Yachts. Het motorjacht is standaard uitgerust met twee stille Cummins Common Rail motoren die zijn gesynchroniseerd met de boeg- en hekschroeven via een Integrated Docking systeem voor een hoge mate van manoeuvreerbaarheid. Hoewel de huidige eigenaren kozen voor de twee grootst beschikbare Cummins motoren, biedt de werf ook de mogelijkheid van een hybride variant met twee elektrische motoren voot stukke voortstuwing.

Het interieur is ontworpen door Wetzels Brown Partners en wordt gekenmerkt door rustige en moderne lijnen die passen bij het Contest concept van bruikbaarhei, elegantie en finesse.

Tessa HeerschopContest Yachts presenteert eerste motorjacht

Reageer