Pimeerkruiser viert vijftigste verjaardag.

In Bootnieuws, Evenementen, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Op deze open jubileumdag is iedereen die ooit een bijdrage heeft geleverd aan de werf en de bouw van de kruisers uitgenodigd. Maar ook gewone liefhebbers en geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje in de werf te komen nemen en het feest mee te vieren onder het genot van een hapje en een drankje.

De geschiedenis van de werf van De Groot begint 50 jaar geleden in de dorpskern van Grou met de bouw van de eerste stalen kruisers die de naam van het aangrenzende meer meekrijgen. In die tijd is de maximale lengte van de schepen beperkt tot 8 meter vanwege de fysieke grootte van de werf.

Ongeveer 20 jaar later, in de jaren 80, verhuist de werf naar een nieuwe locatie. In de nieuwe werf kunnen langere schepen gebouwd worden, tot 15 meter lengte. De capaciteit neemt daar toe tot 15 schepen per jaar.

De Pikmeerkruiser heeft een grote schare liefhebbers en is inmiddels een bekende naam in heel Europa. Je komt de schepen regelmatig tegen, zeker hier in Nederland. Ook bij jachtverhuurders zijn de schepen populair vanwege hun goede bouwkwaliteit en goede vaarbaarheid. 

Tessa HeerschopPimeerkruiser viert vijftigste verjaardag.

Reageer