Pedro Boats Hongarije: Wij gaan niet failliet!

In Motorboten, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

“Voordat ik naar Hongarije ging, had ik lange tijden een jachtwerf in Nederland”, vertelt Van der Weide. “Ik heb nog steeds veel contacten met watersporters en ondernemers uit die tijd. Pedro Boat Hongarije exporteert naar bijna elk land in Europa, maar de meerderheid van mijn productie is voor de Nederlandse en Duitse klanten. Helaas worden ze nerveus vanwege het faillissement van de Nederlandse Pedro Boat bedrijven. Ze denken dat wij ook tot deze groep behoren.”

“Onze financiële positie is uitstekend. We zijn een financieel gezond bedrijf, vrij van schulden. Zelfs ons bedrijfspand is ons eigendom en volledig vrij van hypotheek. ‘

Motor- en Zeiljachten

Pedro Boat Hongarije heeft volgens Van der Weide een uitstekende orderportefeuille. ‘We hebben op het moment twee zeiljachten en twee motorjachten in de planning en we zijn bezig met de afwerking van twee jachten. Het gaat goed. Maar we kunnen nog veel beter.”

Hij wordt er bijna moedeloos van: “Ik wil gewoon een einde te maken aan de geruchten. Zou het niet gek zijn, als ik moest een andere naam te kiezen, omdat een Nederlands bedrijf failliet is gegaan? Wij zitten in Hongarije en hier gaat het goed.” 

Tessa HeerschopPedro Boats Hongarije: Wij gaan niet failliet!

Reageer