Langste zeiljacht van Nederland te koop

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Fleurtje is een wereldberoemd jacht dat in 1960 werd gebouwd bij de Amsterdamse scheepswerf Nv Amsterdamsche Scheepswerf G De Vries Lentsch Jr . Ze is niet alleen beroemd, maar ook berucht. Ze was jarenlang in handen van oliehandelaar John Deuss, die meerdere malen met de FIOD in aanraking kwam wegens fraude.

Hij zette het schip in 2010 te koop en beurde er tussen de 5 en 8 miljoen euro voor. Fleurtje staat nu te koop voor 6,9 miljoen euro. John Deuss had zelf in 2006 15 miljoen euro voor het zeiljacht betaald.

Het zeiljacht heette bij de oplevering Carita, daarna werd ze omgedoopt tot Argonaftis en Deuss vernoemde de schoener naar de olietanker Fleurtje  waarmee hij ook olie voor het apartheidsregime in Zuid-Afrika smokkelde.

Technische details

Het superjacht kreeg in 2008 een gehele refit, waarbij het interieur luxe werd ingericht. Aan boord van Fleurtje passen 12 gasten en 16 crew. Fleurtje is een 3-master en staat bekend om haar goede zeileigenschappen. Ze heeft acht zeilen, maar ook twee 624 pk Caterpillar 34 aan boord, waarmee ze een snelheid van 12 knopen behaald.

Voorheen voer het zeiljacht onder de vlag van de Nederlandse Antillen, inmiddels heeft ze Griekenland als thuisbasis. 

Grappig nieuws uit de watersport? Kijk op http://bootblog.nl/

Tessa HeerschopLangste zeiljacht van Nederland te koop

Reageer