Grootste varende festival viert jubileum

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Dit jaar is het feest, want Horizontoer bestaat 25 jaar. “In al die jaren zijn de sfeer én gezelligheid hetzelfde gebleven, soms naar het kneuterige toe. En dat is nu juist, wat het zo uniek maakt”, aldus voorzitter François de Leeuwe. 

Waddeneilanden

Op vijf waddeneilanden laten honderd talenten op 65 locaties het beste van zichzelf zien en horen. Het zijn aankomende talenten, waardoor de organisatie niet bakken met geld kwijt is aan dure artiesten. Daardoor bestaat het evenement vooral uit gratis gezelligheid, muziek, straattheater, cabaret en activiteiten voor kinderen.

Programma

Het festival vertrekt vrijdag 3 augustus uit Harlingen. Gedurende 10 dagen varen ze langs alle eilanden. Op 4 augustus meert het festival aan in Texel (Den Burgh). Op 5 augustus zijn ze op Vlieland, waarna ze 6 en 7 augustus Terschelling aan doen. Op 8 augustus vaart het festival richting Schiermonnikoog. Daar starten de activiteiten op 9 augustus. De laatste dagen van de toer, op 10 en 11 augustus, is het festival op Ameland (Nes). De activiteiten en optredens starten dagelijks vanaf 14:00 uur en gaan door tot na middernacht.

Tessa HeerschopGrootste varende festival viert jubileum

Reageer