Jongeren gooien stenen naar boten in Scheveningen

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Arie Verbaan van de KNRM: “Er zwemmen veel jongens in de haven, terwijl dit verboden is. Ze worden wel eens balddadig en gaan dan met stenen voeren. Wij hebben er vorig jaar 1 keer last van gehad toen we binne voeren. Ik weet dat veel jachten er last van hebben. Er hangen nu allemaal borden met ‘Verboden te zwemmen’ en er wordt goed gehandhaafd, maar je houdt het op zulke hete dagen als deze week toch niet tegen. Ze zoeken verkoeling.’ 

Stenen gooien

Verkoeling zoeken is vrij normaal, maar stenen gooien naar boten is ontoelaatbaar. Een verkeersleider van de Haven Scheveningen prijst de politie: “Gisteren hadden we weer last van een paar jongens die stenen gooiden, de politie kwam toen van drie kanten aangespoed. Zelfs vanaf het water! En gelukkig is de overlast een stuk minder dan vorig jaar, toen hadden we veel meer last.” 

Teer gieten

Overigens denkt de verkeersleider dat er een makkelijke oplossing is: “In de goede oude tijd, werd er teer gegoten tussen de grote stenen hier. Daardoor konden jongeren geen kleine steentjes vinden. Maar ja, vanwege het milieu mogen we geen teer meer gebruiken. Ach ja, je krijgt het de wereld ook niet uit. Die jongens zoeken verkoeling en vervelen zich, dan krijg je dit. En naar het strand gaan is voor die jongens denk ik geen optie, want daar word je helemaal beroerd, het lijkt wel een mierennest. Die jongeren komen pas na half twee aanzetten. Er is daar tussen de gezinnen geen plek voor ze.” 

Ongelukken

De KNRM heeft hoop dat de jongeren goed opletten. “Gelukkig is er nog geen ongeluk gebeurd, maar het is enorm druk hier met in- en uitgaande jachten. Ze mogen daarom niet zwemmen hier, doen ze het toch, dan hopen wij dat ze goed opletten.”

Tessa HeerschopJongeren gooien stenen naar boten in Scheveningen

Reageer