Woensdagavond rustig varen op Loosdrechtse plassen

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

“Veel mensen zijn op vakantie en varen dus ergens anders, wellicht komt het daardoor dat het zo rustig is”, oppert Monique die hier al tien jaar zeilt. “Ik denk dat mensen ook sneller in het weekend gaan varen en niet zo snel ’s avonds. Dan zitten ze liever op een terrasje.”

Ze vaart iedere woensdagavond met leden van SOS Holland. De vereniging brengt schippers en opstappers met elkaar in contact en woensdagavond mag men gratis zeilen op de Loosdrechtse plassen. Maar ze weet door de weersverwachting nog niet of ze morgen weer gaat. “We zijn niet bang voor storm en varen ook met harde wind, maar in een open boot met regen varen is niet prettig.”

Wakeboarders

Ook Anita vaart iedere woensdag op de plassen. “Je ziet wel veel wakeboarders, maar er zijn weinig sloepen, motorboten en zeilboten op het water”, vertelt ze vanuit een Valk.

Overigens vinden de dames het geen probleem dat het zo rustig is op de plassen. Anneke zeilt regelmatig op woensdagavond en zij vindt het wel prima: “Je kunt nu lekker zeilen en van de natuur genieten. Gezelligheid hebben we aan boord met elkaar, niet met de andere vaarders.”

Tessa HeerschopWoensdagavond rustig varen op Loosdrechtse plassen

Reageer