Cruiseschip van 150 miljoen euro gaat niet varen

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het meest vreemde is wellicht nog wel, dat volgens CEO Brian Stevendale, alles eraan gedaan wordt om de gasten een indruk te geven dat ze aan land slapen. Het schip is dus extreem stabiel en zal nauwelijks bewegen in de toch al rustige haven.

Geen plek voor landhotel

Sunborn Gibraltar besloot het schip te bouwen, omdat er een vraag was naar exclusieve hotelkamers, maar er aan land geen plek meer was voor een groot hotel. Gibraltar is een Brits overzees gebied op een schiereiland vast aan Spanje en meet slechts 7 km2. De economie is vergelijkbaar met Monaco, oftewel: Alles is schreeuwend duur.

Hotelkamers van 2300 euro

Het drijvende hotel bestaat uit zeven verdiepingen, heeft 15.500 m2 oppervlak en biedt plaats aan 167 gasten in 186 kamers. Aan boord verblijven op het luxe cruiseschip is niet goedkoop, de kleinste kamer kost 230 euro per nacht per persoon. Wie het echt een luxe verblijf wil maken, kiest voor een van de 18 suites die rond de 2300 euro per nacht gaan kosten.

Entertainment

Er is voldoende entertainment in de diverse bars, restaurants, cocktail lounges, het casino, een spa en een sportzaal. Aan boord bevindt zich zelfs een heuse balzaal. Aan boord kun je bijkleuren op het zonnedek en verkoeling zoeken in het zwembad.

Hotelschip kan varen

Het hotelschip is gebouwd in Maleisië en heeft een motor, om naar Gibraltar te varen. Het schip de hele weg slepen, zou te duur zijn. Er zijn plannen om vergelijkbare hotelschepen in Noord-Amerika, Zuid-Azie, het Midden-Oosten en Rusland neer te leggen. Er ligt al een Sunborn hotelschip sinds 2002 in Finland. Ook dit schip is overdetop luxe en heeft zich gespecialiseerd in luxe spa-behandelingen. 

Tessa HeerschopCruiseschip van 150 miljoen euro gaat niet varen

Reageer