112-app voor veiligheid op het water

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

De Antonius zorggroep helpt watersporters zo om direct toegang te krijgen tot zorg, op en om het water in Friesland. Overigens heeft het Rode Kruis ook een gratis EHBO-app, maar die is meer bedoeld voor kleine verwondingen. De nieuwe App uit Friesland is ook voor spoedeisende hulp. 

Geomedic app
Met de “geomedic” app kunnen watersporters in een levensbedreigende situatie hun locatie doorgeven aan de centralist van 112. Ook in het geval van een niet levensbedreigende, maar wel acute situatie kunnen ze het nummer 0900-1010222 bellen om in contact te komen met de spoedeisende hulp van het Antonius Ziekenhuis. In de app is te zien waar de watersporter zich bevindt aan de hand van de nummers van de steigerlocaties op de Friese Meren.
Verder is via de app ook informatie te vinden over het watersportziekenhuis, Ambulance zorg en kun je gelijk thuiszorg op het water aanvragen.

“In toenemende mate zijn wij ervan doordrongen dat het bieden van zorg op het water essentieel is. Steeds meer mensen hebben een smartphone en deze technologie heeft de toekomst in waterrijke gebieden, met deze app sluiten wij daar op aan. Zo kun je veilig genieten van het water, de natuur en je omgeving.” Aldus Wouter van der Kam, voorzitter van Raad van bestuur van de Antonius Zorggroep.

Tessa Heerschop112-app voor veiligheid op het water

Reageer