Europa vaart van Antartica naar Amsterdam

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De driemast bark Europa is bezig met een wereldreis en op dit moment in Australië  samen met de zeilschepen Oosterschelde en Tecla. Gezamenlijk maken ze een reis rond de wereld. 

De schepen vertegenwoordigen Nederland tijdens de International Fleet Review ter ere van het 100-jarig bestaan van de Royal Australian Navy in Sydney en zullen hun krachten meten met andere schepen tijdens de internationale Tall Ships Regatta naar Nieuw-Zeeland. De reis vervolgt zich naar Zuid-Amerika, Antarctica en de Atlantische oceaan met als einddoel Amsterdam.

Antarctica, South Georgia en de Atlantische eilanden

Op de terug reis naar Amsterdam met een geplande aankomst in juni 2014 maakt het schip zoveel mogelijk gebruik van traditionele zeilroutes. De motor wordt zo weinig mogelijk gebruikt.

Onder begeleiding van een gids worden er landingen gemaakt op Antartica. Tijdens de laatste reis over de Atlantische oceaan bezoeken de schepen enkele van de meest afgelegen plaatsen ter wereld: South Georgia, Tristan da Cunha, Sint-Helena en Ascension Island.

Informatie avond Antarctica

Aan boord bevinden zich naast de vaste bemanning ook gasten die (een deel van) de reis meezeilen. Op dinsdagavond 3 september om 19.30 uur  organiseren de tallships een informatieavond bij het KHL in Amsterdam. Er zijn nog kooien beschikbaar op de reizen naar het Witte Continent en de oceaanreis naar Amsterdam. De reizen zijn open voor alle leeftijden en zeilervaring is niet nodig. 

Tessa HeerschopEuropa vaart van Antartica naar Amsterdam

Reageer