Wereldberoemde expo over Titanic komt naar Amsterdam

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

De internationale expositie Titanic: The Artifact Exhibition vertelt het wereldberoemde verhaal van het ‘onzinkbare’ luxe schip en haar 2.228 passagiers. Opgedoken authentieke voorwerpen geven inzicht in het leven aan boord en getuigen van de grandeur van weleer.

Bezoekers komen alles te weten over de bekendste scheepsramp uit de geschiedenis, wat er gebeurde in de nacht van 14 op 15 april 1912, toen de Titanic in aanvaring kwam met een ijsberg en binnen drie uur zonk.

Meer dan 1.500 opvarenden kwamen om het leven in het ijskoude water, waaronder drie Nederlanders. Pas 73 jaar later werd het wrak teruggevonden op de bodem van de Atlantische Oceaan. In Amsterdam EXPO maakt het publiek kennis met de bemanning en de passagiers van de Titanic, het onderscheid tussen de eerste-, tweede- en derdeklas vertrekken, de vooruitstrevende techniek, de veiligheidsvoorschriften en meer.

Alleen al voor de foto’s is de expositie een bezoek waard. Donderdag 14 November a.s. opent Titanic: The Artifact Exhibition op de Amsterdamse Zuidas.

Tessa HeerschopWereldberoemde expo over Titanic komt naar Amsterdam

Reageer