Nautica biedt petitie aan tegen verhoging havengeld

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

De petitie is naar aanleiding van de verhoging van het havengeld in Amsterdam met maar liefst 97,61 procent ten opzichte van vorig jaar. Het tarief werd verhoogd naar €58,00 per meter per jaar. Voor een bootje van 5 meter betaalt men nu meer dan voor een parkeervergunning in het centrum van Amsterdam.

ANWB Waterkampioen

Naast Nautica, deed ook de ANWB Waterkampioen een oproep onder haar leden om klachten in te sturen. Veel mensen bleken bezwaar te hebben ingediend bij Waternet, maar kregen te horen dat bezwaar niet mogelijk was. Ook stoort het mensen, dat ondanks de verhoging van het vignet, de handhaving te wensen overlaat en er nog behoorlijk veel wrakbootjes drijven in de grachten van Amsterdam.

Tekst van de petitie

Tekst van de petitie: Er valt niet in te zien waarom bootbezitters meer dan andere inwoners bij moeten dragen aan de algemene gemeentekas van Amsterdam. Dit kan worden beschouwd als misbruik van macht en discriminatie ten opzichte van een gemakkelijk te identificeren groep, namelijk de bootbezitters. Het is onredelijk dat het havengeld in 2013 opnieuw verhoogd wordt. Nautica eist namens de ondertekenaars van de brief, dat het tarief in 2013 gelijk blijft om te compenseren voor de exorbitante stijging van 2012.

Commissie water

Nautica biedt de petitie op 26 september om 13.30 uur aan tijdens het inspreekhalfuur voor het publiek bij de commissie water op het stadhuis (Amstel 1) in Amsterdam.  Voor meer informatie kunt u mailen met redactie@nautica.nl

Tessa HeerschopNautica biedt petitie aan tegen verhoging havengeld

Reageer