Klassieke zeiljachten verzamelen in Cannes

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Het Regates Royales de Cannes beleeft dit jaar haar 35e jubileum. Tussen 21 en 29 september staat de stad in het teken van klassieke zeiljachten, zoals schoeners, jollen, J-classe en drakenboten.

Bekende grtoe zeilboten die hun opwachting maken zijn de majestueuze Elena van 55 meter, de CAmbria van 40 meter, de Mariquita van 38,20 meter, de 38-meter lange Sunshine, de J Class Shamrock V van 36,50 meter en twee zusjes Moonbeam lll en Moonbeam lV (beiden 31 meter).

Draken

De Drakenboten hebben een eigen regatta, waarbij regerend kampieone Anatoly Loginov terugkeert om haar titel te verdedigen. De aanmeldingen voor de race komen volgens de organisatie nog steeds binnen, dus het is nu nog onduidelijk hoeveel boten er precies aan de start verschijnen.

Kleinere klassen

Het festival biedt niet alleen plaats aan grote klassieke zeiljachten, maar heeft ook races voor 5, 6, 8 en 12 meter lange boten.

35ste Verjaardag

De Regates Royales de Cannes worden niet ieder jaar georganiseerd. De eerste editie was in 1929 ter ere van Koning Christiaan X van Denemarken. De Yacht Club de Cannes organiseert het festival en is ook een van de oudste jachtclubs in Frankrijk, opgericht in het voorjaar van 1859.

Tessa HeerschopKlassieke zeiljachten verzamelen in Cannes

Reageer