Drie dagen maritiem ‘s-Hertogenbosch

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Eens per twee jaar verzamelt de grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen in Den Bosch tijdens Maritiem ‘s-Hertogenbosch. De organisatie verwacht zo’n 150.000 bezoekers 


Gedurende drie dagen staat de stad bol van de feestelijkheden zoals openluchtconcerten, maritieme demonstraties, beeldende kunst- en podiumkunstuitingen, een shantykoren- en accordeonfestival, zeeliederensongfestival, braderie, jeugdattracties en culinaire genoegens.

Op zaterdag en zondag is er een braderie voor kunst, hobby, oude ambachten en watersport op de feestelijk versierde Handelskade en Zuid-Willemsvaart (op zaterdag ook in de Visstraat).

Nieuw dit jaar is Club Maritiem, speciaal voor jonge 25-plussers. “Dit is een ‘kajuitgaansavond’ waar je lekker kunt dansen, borrelen en loungen in maritieme sferen”, aldus de organisatie. De Nederlandse dj VanderWeyden verzorgt de muziek (deephouse/lounge). Club Maritiem is op het terrein naast het Oliemolenpaviljoen en is op zaterdagavond vanaf 21.00 uur gratis te bezoeken.

Het evenement duurt nog tot 22 september.

Tessa HeerschopDrie dagen maritiem ‘s-Hertogenbosch

Reageer