Nieuw tallship gebouwd van kotter

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

In het dekhuis van de Avatar bevindt zich de salon met bar en navigatiehoek. Benedendeks is plek voor de keuken, zes tweepersoonshutten met eigen douche, twee toiletten en de bemanningsverblijven.

André Hanzens heeft eerder de Twister opgebouwd, deze heeft hij inmiddels verkocht. Hij heeft met zijn vele jaren charter-ervaring een modern schip gemaakt: snel, zeewaardig en luxueus. De tuigage wordt makkelijk te bedienen. In het dekhuis is ruimte voor de salon met bar en een navigatiehoek. Benedendeks komen de keuken, zes tweepersoonshutten met eigen douche, twee toiletten en de bemannings-verblijven.

Dagtochten

Tijdens dagtochten kunnen er maximaal 55 personen meezeilen. De Avatar is geschikt om wereldwijd mee te varen, maar zal zich in eerste instantie richten op nautische evenementen en zeiltochten in Europa. Later wordt de horizon verlegd naar verder gelegen vaargebieden, zoals mogelijk Canada.

Bouw

De Avatar wordt gebouwd bij de werf Scheepsbouw & Reparatie Friesland van Lex Tichelaar in Harlingen, waar al veel traditionele charterschepen gerestaureerd en gebouwd zijn. De Avatar zal als Harlinger schip officieel in de vaart genomen worden tijdens het evenement The Tall Ships Races Harlingen, van 3 t/m 6 juli 2014.

Tessa HeerschopNieuw tallship gebouwd van kotter

Reageer