Open dag Marinekazerne Amsterdam tijdens ‘Amsterdamse Marinedagen’

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

De marine bestaat dit jaar 525 jaar in Nederland. Amsterdam huisvestte vanaf 1584 de admiraliteit van de marine. De admiraliteiten waren verantwoordelijk voor het uitrusten en bemannen van schepen. Nog steeds maakt de Marinekazerne onlosmakelijk deel uit van de stad Amsterdam. Zo fungeerde de kazerne onlangs bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander als het operationele hart voor planning en uitvoering van de dag.

Leuke activiteiten
Op beide dagen zijn er tal van activiteiten en in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum en de rederij van Amsterdam worden leuke acties voor het publiek op poten gezet. Gedurende de Amsterdamse Marinedagen krijgen uitgenodigde scholieren op 4 oktober gratis toegang tot het museum en krijgen bezoekers van de open dag op 5 oktober op vertoon van het programmaboekje bij de koffiecorner van Het Scheepvaartmuseum 50% korting op koffie of thee met iets lekkers. Daarnaast hebben zes Amsterdamse rederijen een gezamenlijke actie opgestart, waarbij op 5 oktober voor een klein bedrag een 45 minuten durende rondvaart gemaakt kan worden vanaf de kazerne.

Maritieme helikopter

Naast de marine, verzorgen de politie en brandweer ook demonstraties. Een maritieme helikopter voert een reddingsdemonstratie uit op het water. Ook kun je met oude en nieuwe landingsvaartuigen en marineschepen meevaren. Daarnaast liggen diverse historische marineschepen in de haven.

Vlootschouw
Tijdens de open dag van 5 oktober wordt in de ochtend een speciale vlootschouw gehouden van ons prachtige maritieme erfgoed. Oude en nieuwe vaartuigen van de Koninklijke Marine zullen in een varende parade hun opwachting maken op het water bij de kazerne.

Tessa HeerschopOpen dag Marinekazerne Amsterdam tijdens ‘Amsterdamse Marinedagen’

Reageer