Botenbeurs in Parijs trekt ook Nederlanders

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

De Salon Nautique is met 240.350 bezoekers in 2012 de grootste indoor bootshow van Europa en overstijgt daarmee zelfs Boot Düsseldorf. Een groot deel van dat succes is te wijten aan buitenlandse bezoekers, volgens de organisatie. “Het aantal buitenlandse bezoekers, professionals en journalisten steeg ongeveer 25% tussen 2011 en 2012 en deze trend zet zich waarschijnlijk door in 2013”, adlus de organisatie. 

Onder de exposanten komen de buitenlandse scheepswerven als Sunseeker, Cranchi en Heesen terug. “Vanuit journalistieke kant hopen we op meer aandacht uit Noord-Europa, zoals Scandinavië, Duitsland en Nederland.” Waarvan akte. 

Watersport

Naast de vele motorboten en zeilboten indoors, is er ook veel aandacht voor watersport op de Salon Nautique. Zo is er een enorm waterbassin, waarin de nieuwste watersporten gepresenteerd worden. Op de Seine verzamelen zich voor het vierde jaar op rij meer dan 300 Stand Up Paddle-racers voor de balngrijkste rally van het jaar. De race met deelnemers uit de hele wereld vindt plaats op zonddag 8 december. 

Vanuit Nederland komen minstens zeven exposanten. In totaal komen er uit minstens 27 landen exposanten, waarvan de meeste nog steeds uit Frankrijk. Minstens 485 Franse watersportbedrijven presenteren hun producten op de Parijse botenbeurs. 

Tessa HeerschopBotenbeurs in Parijs trekt ook Nederlanders

Reageer