Extreem luxe vissersboot kost 5 miljoen dollar

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Op de Fort Lauderdale International Boatshow zal de Viking 82′ Sportfish Convertible te koop liggen. Het model werd al in 2009 gepresenteerd, op de botenbeurs ligt een spiksplinternieuwe boot uit 2013. Vraagprijs? Slechts $5.279.285 kost het witte gevaarte. Maar dan heeft u wel de mooiste vissersboot die er rond vaart.

Hengels

Belangrijk bij een vissersboot is dat er genoeg ruimte is om de hengels te plaatsen. Het achterdek is daarom extreem breed. De breedte van het schip op haar breedste punt is 6,7 meter. Een soort houder biedt plaats aan minstens zes hengels en in speciale kisten kan de vis bewaard worden.

Mannen

Maar het bootje is meer dan een vissersschip. Want het gaat ook om de gezelligheid aan boord. Dus is er een grote koelkast, voor veel bier. Een eigen bar, waar je niet op een simpele kruk zit, maar zitjes met leer. Een megasofa en een grote 50 inch tv om samen naar sport te kijken. Zoals je met een superjacht golddiggervrouwen aantrekt, met deze boot zal je alles wat testosteron produceert op de steiger hebben staan, smekend of ze mee mogen. 

Crew

Een miljonair doet natuurlijk niet alles zelf aan boord, dus is er ruimte voor twee bemanningsleden. Bijvoorbeeld een kapitein en een kok. Daarnaast zijn er vier slaapkamers, voor wanneer de vrienden willen overnachten aan boord.

Motor

De Viking 82 Convertible heeft een Caterpillar 1825 diesel en kan 30 knopen behalen. 

De boot ligt te koop op de Fort Lauderdale International Boatshow van 31 oktober t/m 4 oktober.

Tessa HeerschopExtreem luxe vissersboot kost 5 miljoen dollar

Reageer