Anti-zeeziekbril genomineerd voor Design Award METS

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Voor de Design Award METS zijn 115 producten genomineerd, maar ons oog viel direct op de anti-zeeziekbril Boarding Ring. Hoe kan het dat dit ding, dat er nog het meest uitziet als een duikbrilletje, ervoor zorgt dat je niet meer zeeziek wordt? Want volgens de Franse optometrist blijktuit proeven bij de Franse marine dat 95% van de patiënten geholpen wordt met de bril. 

Deze brillen werken door middel van een kunstmatige horizon op zowel de voor-en zijkant. In een boot kun je niet stil naar de horizon kijken, waardoor ons evenwichtsorgaan van slag raakt. Boarding ring glazen geven de ogen informatie over de beweging van de boot, die niet zichtbaar zijn in de boot. De gegevens van het interne oor verstoren niet langer de reguliere visie.

We snappen nog steeds niet hoe de bril precies werkt, maar we kennen wel het trucje van naar de horizon kijken bij zeeziekte. Volgens de fabrikant werkt de bril t.w.v. 55 euro perfect en de METS-nominatie lijkt dat te ondersteunen. Interessant voor mensen die altijd al op zeereis wilde gaan, maar zich lieten weerhoduen door zeeziekte. 

De prijs wordt dindsdag 19 november om 8 uur ’s ochtends uitgereikt. 

Tessa HeerschopAnti-zeeziekbril genomineerd voor Design Award METS

Reageer