Schip Aegir krijgt KNVR Shipping Award

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Constructieschip Aegir, bij Heerema Marine Contractors (HMC) het Zwitsers zakmes genoemd, legt op twee manieren pijpen in ultradiep water en combineert dit met zwaar hijs- en constructiewerk. Het schip van 50.000 ton is zowel imposant in omvang als in prestaties. De Aegir is uitgerust met een kraan dit tot 4.000 ton kan tillen en lasten tot 3.500 meter onder de waterlijn kan laten zakken. Daarmee steekt de Aegir volgens de jury met kop en schouders boven de andere nominaties uit en werd unaniem als winnaar van de KVNR Shipping Award 2013 gekozen.

Tineke Netelenbos, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en juryvoorzitter KVNR Shipping Award: “Met vijf genomineerden in 2013 laten de Nederlandse reders zien dat ze ook in economisch moeilijke tijden een schone en zuinige scheepvaart willen. De Aegir van Heerema zit in de categorie uitzonderlijk innovatief, waarbij de aandacht voor het milieu zeer groot is. Met het hoofdkantoor, gevestigd in Nederland, geeft dit bedrijf ook een grote impuls aan werkgelegenheid en kennis. De officieren op de Heerema-vloot zijn daarbij vooral Nederlands en hoog opgeleid.”

Het Maritime Awards Gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Hierin zijn Scheepsbouw Nederland (Vereniging Holland Marine Equipment en VNSI), KVNR, KNVTS, NISS en de Koninklijke Marine vertegenwoordigd. De hoofdsponsors van het Maritime Awards Gala 2013 zijn NNPC, IHC Merwede, Damen Shipyards, Wärtsilä Netherlands, Europort, Navingo en Nederland Maritiem Land. 

Het Maritime Awards Gala 2014 vindt plaats op donderdag 6 november 2014.

Tessa HeerschopSchip Aegir krijgt KNVR Shipping Award

Reageer