Vanclaes boottrailers genomineerd voor Dame Award 2013

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Vanclaes heeft in samenwerking met de TU Delft het fenomeen ‘boottrailer’ wetenschappelijk onderzocht en opnieuw ontworpen. Zo is de lierpaal, als enige ter wereld, volledig wetenschappelijk berekend en gebouwd.

Dankzij de ver doorgevoerde, unieke modulaire bouw, een flink aantal patenten en moderne technieken als CNC gestuurde laser- en watersnijders bij de productie wordt toegepast, zijn de bouwkosten volgens Vanclaes vrij laag.

Vanclaes: “Een boot op een trailer vervoeren, is niet nieuw. Wel nieuw zijn onder andere het speciaal ontwikkelde –gepatenteerde– laad- en lossysteem, het loopbordes rondom de boot die op de trailer ligt, zodat je geen natte voeten krijgt, de speciale waterdichte en in het chassis geïntegreerde led verlichting in plaats van de gebruikelijke lichtbalk, waterproof schijfremmen, waterdichte, oliegevulde lagers en hijsogen die vastgelast zijn aan de constructie. Al deze innovaties maken deze trailer met recht de nieuwe generatie boottrailer.”

Voor de Mets Dame Design Awards zijn maar liefst 115 producten genomineerd. De prijsuitreiking is dinsdagochtend 19 november om 8 uur, net voordat de beurs begint. 

Tessa HeerschopVanclaes boottrailers genomineerd voor Dame Award 2013

Reageer