Het superjacht van de Belgische Koning kost 4,6 miljoen

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het schip heeft minstens 4,6 miljoen dollar gekost, wat aan de goedkope kant is voor een superjacht. Maar met een inkomen van ‘slechts’  923.000 euro per jaar, wordt een superjacht bezitten een dure hobby. Want de ligkosten van een superjacht aan de Cote d’Azur zijn natuurlijk ook niet goedkoop.

Het superjacht Alpa is 27 meter lang en 6,3 meter breed en kan 30 knopen behalen. Aan boord kunnen tien gasten overnachten. Wanneer de Koning gaat varen, zijn er drie mariniers aan boord voor de veiligheid. Het schip werd gebouwd bij de Italiaanse werf Rizzardi. De naam van het jacht is een samenvoeging van Albert en Paola.

Begin dit jaar verkocht Koning Albert zijn motorjacht ‘Quatuor’ uit 2007. Het schip had hij voor 1,5 miljoen gekocht, voor hoeveel het van de hand is gegaan is niet onbekend.     

We willen geen politieke uitspraken doen, maar het is natuurlijk wel een beetje vreemd dat een multimiljonair in tijden van crisis vraagt om steun van de overheid. Op zich mag het volk best betalen voor het schip, maar dan moet de Koning ze wel allemaal een keertje uitnodigen aan boord!

Tessa HeerschopHet superjacht van de Belgische Koning kost 4,6 miljoen

Reageer