Top3 mooiste eilanden die je alleen per boot kunt bezoeken

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

  • 1. Cook Eilanden

De Cookeilanden zijn een archipel van 15 eilanden in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan. Er wonen krap 11.000 mensen verspreid over de eilanden. Er heerst een tropisch klimaat. De mensen spreken Engels, dus dat is gemakkelijk communiceren. Per jaar bezoeken slechts 90.000 toeristen deze eilanden.

Lees hier een reisverslag van Nederlandse zeilers bij de Cook eilanden.

  • 2. Fiji eilanden

De Fiji eilanden maken onderdeel uit van Oceanië. Fiji bestaat uit 332 eilanden waarvan er 106 bewoond zijn. De eilanden Molokini, Manu, Navadra en Tokoriki zijn alleen per eigen boot bereikbaar. Vakantiegangers roemen de archipel voornamelijk om het heldere water met prachtig koraal. Dat is tevens een nadeel, want je kunt met je schip niet dichtbij de kust komen. Je moet dus ankeren op afstand en met een rubberbootje naar de kust varen. Het land telt ongeveer 1,3 miljoen inwoners.

  • 3. Galapos eilanden

De Galapagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan. Ze liggen in open zee op ongeveer 1000 km van de westkust van Zuid-Amerika. Galapos bestaat uit 115 eilanden waar 26.640 mensen op wonen. Onder andere de eilanden Floreana, Isabella en Santa Cruz zijn alleen per boot bereikbaar. Omdat de eilanden zo afgelegen zijn, vindt men er veel vreemde en bijzondere dieren zoals leguanen. Maar vooral het aantal vogels wordt geroemd, waaronder pinguïns en albatrossen.

Tessa HeerschopTop3 mooiste eilanden die je alleen per boot kunt bezoeken

Reageer