Twee nieuwe expeditieschepen naar de Noordpool

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Omdat het toch wel erg koud is op de Noordpool, zijn de expedities met toeristen alleen in de zomer. De nieuwe Sea Adventurer en Ocean Nova zullen vanaf juni 2015 gaan varen naar het Noorden. Het seizoen loopt tot oktober in het koude gebied.

Sea Adventurer

De Sea Adventurer stond voorheen bekend als de Clipper Adventure en voer rond Antartica. Het schip zal een grondige refit ondergaan, waarbij vooral het interieur wordt gemoderniseerd, voordat het gaat varen voor Quark. Het schip valt in de 1A ijsklasse en kan dus door dikke lagen ijs heenbreken. Aan boord kunnen 117 passagiers mee. 

Tijdens de toch kunnen de passagiers met een Zodiac van boord af voor een verkenningstocht, aan wal kan men met sneeuwschoenen een wandeling maken en er mag zelfs gekayakt worden.

De Sea Adventure zal langs acht landen varen, waaronder IJsland, Groenland, Spitsbergen en de Canadese Noordpoolgebieden.

Technische details Sea Adventurer

Personeel en Crew: 72
Gasten: 117
Reddingsboten: 4 gedeeltelijk omsloten
Lengte: 101,1 meter
Breedte: 16.2 meter
Diepgang: 4,5 meter
Aandrijving: Diesel Twin Engines – 5200 pk.
Ijsklasse 1A
Kruissnelheid: 12 knopen in open water
Registratie: Bahamas

Ocean Nova

De Ocean Nova is oorspronkelijk een 1B ijsklasse veerboot uit Groenland. Ze heeft een geringe diepgang, waardoor ze ongerepte ondiepe wateren kan verkennen. Met een capaciteit van 84 personen, wordt dit het kleinste schip in de vloot van Quark. 

De Ocean Nova vaart in 2015 langs 11 landen, waaronder IJsland, Groenland, Spitsbergen, Engeland en Noorwegen.

De reizen zijn niet goedkoop, aan boord gaan vooral professionele fotografen, duikers, biologen en onderzoekers mee. 

Tessa HeerschopTwee nieuwe expeditieschepen naar de Noordpool

Reageer