Alle superjachten naar Nieuw-Zeeland

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De meeste miljoenenkostende superjachten in deze wereld volgen een vast patroon: Ze liggen in het Middellandse zeegebied tijdens de Europese zomer en zijn beschikbaar voor charter tijdens grote evenementen zoals het Filmfestival van Cannes. Daarna vertrekken ze naar het Caribisch gebied om daar zich te lenen aan de rijken der aarde.

Dit patroon geldt echter niet voor de superjachten van de miljardairs van deze wereld, die het niet uitmaakt of ze extra geld kunnen verdienen aan charter met hun jacht of niet. Zij volgen liever hun vrienden en leggen aan waar zij zijn. Auckland heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de haven, waardoor er nu langere schepen kunnen aanleggen. Ook zijn er diverse toeleveranciers en gespeciliseerde werven, waardoor de superjachten een refit kunnen ondergaan. En zo kan het gebeuren dat Auckland’s Viaduct Harbour opeens de nieuwe hotspot is, waar maar liefst negen superjachten zijn gesignaleerd deze week. En als de groten komen, dan volgen vanzelf de kleinere superjachten voor charter.

Nieuw-Zeeland is niet alleen populair vanwege het zonnige weer, maar ook omdat er vanaf hier expedities naar Antartica gemaakt worden.

De superjachten die The National Herald ontdekten in de haven zijn ‘A’, Lady Christine, SuRi, ArcticP, Alchemy, Alani ll, Mondango 3, Ethereal en Plan B.

Tessa HeerschopAlle superjachten naar Nieuw-Zeeland

Reageer