Jaguar ontwerpt superdeluxe speedboot

In Coverstory, Openboten by Tessa HeerschopReageer

De boot werd dit jaar gepresenteerd, maar omdat we er nog niet over geschreven hadden, willen we het toch even hebben over deze speedboot.

De romp van de Concept Speedboat is vervaardigd uit glasfiber, afgewerkt met een gladde coating en een fraai teakhouten dek. Het dek wordt in tweeën gedeeld door een elegante fin van carbonfiber, een designdetail dat is geïnspireerd op de beroemde Jaguar D-type.

De voorzijde van de boot loopt naadloos over in de voorruit, met daarachter een in rood uitgevoerd 2+1 interieur dat aansluit bij het sportieve imago van Jaguars uit heden en verleden. De sportieve historie van Jaguar is ook zichtbaar in de van een XJ Series I overgenomen vulopeningen voor de brandstoftanks. Een schroef van gepolijst aluminium en een verzonken meerpaal laten zien hoe de boot wordt voortgestuwd en aangemeerd.

“Ik hoop dat we met ons design mensen inspireren om onze producten in een ander licht te zien, vooral daar waar het gaat om lifestyle en fun. Persoonlijk heb ik altijd al een passie gehad voor dit soort gebruiksvoorwerpen. Het leek ons passend om dit idee te koppelen aan een lifestyle auto als de Jaguar XF Sportbrake. Wat ons betreft is dit een perfect huwelijk”, besluit Ian Callum.

Jaguar is niet het enige automerk dat zich op de luxemarkt van speedboten stort. Eerder dit jaar presenteerde Mercedes de nieuwe Silver Arrow of the Seas tijdens de Monaco Yacht Show.

Technische specificaties
Totale lengte: 6,1 m
Lengte op waterlijk 5,3 m
Breedte: 2,0 m
Diepgang: 0,4 m
Vlaktilling: 21°
Passagiers: 2 + 1

Tessa HeerschopJaguar ontwerpt superdeluxe speedboot

Reageer