Nederlands bedrijf U-Boat Worx wereldleider in privé-onderzeeërs

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

U-Boat Worx kondigde in december aan te gaan samenwerken met Exa Limited in Zuidoost-Azië. Daardoor de productie kan worden verhoogd. Deze zomer kwam U-Boat Worx nog in het nieuws omdat de Russische president Vladimir Putin met een van de duikbootjes naar een wrak van een Russisch oorlogsschip dook.

U-Boat Worx zegt blij te zijn met de samenwerking met Exa Limited, een bedrijf van Tan Sri Lim Kok Thay. Tan is een gerenommeerde ondernemer en directeur van de “Genting Group”, één van de meest dynamische conglomeraten in Azië. Door de samenwerking kan de productiecapaciteit omhoog, het netwerk worden vergroot en de productietijd worden verkleind.

“Het is een innovatief product dat de unieke ervaring van diepzeeexploratie en diepzeeavontuurbiedtzonder dat men zich in een duikuitrusting moet kleden. Ik ben onder de indruk dat het U-Boat Worx team zich heeft gevestigd als de marktleider op het vlak van bemande duikboten,ondanks de ongunstige economische situatie,” zegt Tan Sri Lim.

Volgens oprichter van U-Worx Bert Houtman: “Mijn visie is altijd geweest om een serie van veilige, betrouwbare duikboten te creëren die een unieke onderwater ervaring bezorgen. Onze nieuwe partner Tan Sri Lim, die betrokken is bij diverse industrietakken zoals o.a. casino’s, resorts, pretparken, olie & gas, cruiseschepen en innovatieve jachten, zal ons de kans geven om mijn visie waar te kunnen maken en tegelijkertijd zal het onze bekendheid vergroten in Zuidoost-Azië.”

U-Boat Worx heeft een orderportefeuille met opdrachten voor de levering van verscheidene duikboten aan superjacht eigenaren, wetenschappelijke onderzoeksinstituten en de toeristischesectorin 2014. Exa Limited is aangesteld als distributeur voorZuidoost-Aziëen zal in samenwerking met U-Boat Worx eenstrategie ontwikkelenenimplementeren om de duikboten in de markt te zetten.”

De privé onderzeeërs zijn in diverse maten verkrijgbaar, tot maximaal vijf personen aan boord. De bootjes zijn overigens alles behlave goedkoop en gaan voor gemiddeld twee miljoen euro van de hand.

U-Boat Worx is opgericht in 2005 en gevestigd in Nederland. Sinds de start is U-Boat Worx uitgegroeid tot ‘s werelds grootste fabrikantvan miniduikboten.U-Boat Worx heeft vijfverschillende modellen,variërend van een 2 persoons tot een 5 persoonsduikboot;C-Quester 2, C-Quester 3, C-Explorer 2, C-Explorer 3 en de C-Explorer 5.

De C-Questers hebben een standaard duikdiepte van 100 meter, en de C-Explorers zijn beschikbaar voor duikdieptes van 100 tot 1.000meter. U-Boat Worx streeft naar het bouwen van duikboten in serie. Dit vermindert kosten en doorlooptijden. Het U-Boat Worxteam van 25 fulltime medewerkers bestaat uit ingenieurs, monteurs, duikbootpiloten en ondersteunende medewerkers,enisconstant bezigmet ontwerpen, ontwikkelenen testen van de duikboten.

Tessa HeerschopNederlands bedrijf U-Boat Worx wereldleider in privé-onderzeeërs

Reageer