Column: Uit de Winterberging

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Ondanks de – voorlopig – zachte winter, kijkt iedereen weer uit naar het voorjaar. Heerlijk op een terrasje genieten van de eerste zonnestralen van een lekker wijntje of een borrelhapje. Wie wil dat niet?

Ongetwijfeld ook de botenliefhebbers in ons waterrijke Nederland. Natuurlijk kan er worden gevaren tijdens een gure herfstdag of op een koude winterdag, maar de voorkeur gaat toch uit naar meer aangename temperaturen.

De afgelopen maanden heeft iedereen hard gewerkt aan zijn bootje. Er is het nodige onderhoud gepleegd en het vaartuig is weer een stukje verder geperfectioneerd. Misschien is er zelfs een nieuw speeltje gekocht. Nog meer reden om er op uit te gaan en gemeente Gorinchem nodigt u van harte uit.

Want ook de Haven- en Veerdienst van gemeente Gorinchem heeft niet stil gezeten. De voorzieningen van de vorig jaar 25 jaar bestaande Lingehaven zijn nagekeken en noodzakelijke reparaties zijn verricht.

Daarnaast waren er natuurlijk ook winteractiviteiten op Gorcums water. Zo werden boten van de Veerdienst ingezet om de vergraving van de uiterwaarden van de Avelingen in de Merwede van dichtbij te bekijken. Oud-burgemeester IJssels was een van de enthousiaste vertellers aan boord. Ook in het voorjaar worden deze unieke excursies aangeboden.

De Veerdienst, nauw verbonden met de havenactiviteiten, vaart overigens sinds januari een nieuwe koers. Aangepaste, gedaalde, prijzen om het de klant nog aantrekkelijker te maken om op de pont te stappen. Niet alleen voor de vaste klanten, zoals scholieren en forensen, maar ook voor de vele toeristen die de Vestingdriehoek met Woudrichem, Slot Loevestein en Gorinchem bezoeken.

Misschien een aardige tip voor de lezers: mocht u een paar dagen in de Lingehaven verpozen, laat uw boot dan  lekker liggen, pak de pont en bezoek de buurgemeenten van Gorinchem. Geen zin om te wandelen, maar op de tweewieler de omgeving verkennen? Dat kan natuurlijk ook. Er worden fietsen verhuurd en met de actie RondjePontje kan het prachtige Rivierengebied worden verkend.

Tot ziens in Gorinchem!

Johan den Bliek

Voor meer en andere info, zie : www.veerdienstgorinchem.nl

Tessa HeerschopColumn: Uit de Winterberging

Reageer