Succes voor Nederlandse werven in Düsseldorf

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Jaarlijks komen er zo’n 100 nieuwe modellen op de Europese markt maar er konden dit jaar maar vier zeilboten met de eer strijken. Onder de genomineerden vonden we ook dit jaar weer Nederlandse merken zoals Contest en Winner.

De categorie familie cruiser werd gewonnen door marktleider Beneteau met de Beneteau Oceanis 38. Een ongebruikelijk ontwerp met superieure vaareigenschappen. De variabele Beneteau Oceanis 38 is benedendeks stijlvol ingericht met veel ruimte voor invallend licht.

De andere genomineerden in deze categorie waren :
Allures 39.9
Bavaria Cruiser 37
Dufour 410 Grand Large
Winner 9,00

Award van dit jaar in de categorie prestatie cruiser ging naar de Dehler 38 en beleefde daarmee haar perfecte debuut . Terwijl veel concurrenten in dit segment geconcentreerd waren op de vaarprestaties vond de werf met de Dehler 38 een middenweg in een sportmodel dat ook  voor touring geschikt is.

De andere genomineerden in de categorie Prestatie Cruiser waren :
Elan 400
Pogo 30
Premier 45
XP – 33

In de categorie Special Yachts een nieuwkomer voor de titel van Europees jacht van het jaar. De Saphire 27 uit Zwitserland is een moderne sportboot en perfect als een springlevende dagzeiler of voor een one design regatta .

De andere genomineerden in de categorie Special Yachts waren :
Django 6.70
Essence 33
Malango 8.88
Sailart 22

Drie generaties Conijn stonden de afgelopen vijf decennia met veel passie aan het roer van het familiebedrijf Contest Yachts uit Medemblik. De door Georg Nissen ontworpen Contest 42 CS won in de sterk concurrerende luxury cruiser categorie. Het bijna 13 meter lange jacht heeft indrukwekkend strakke lijnen. Dit jacht kan tevens uitstekend door een kleine bemanning gevaren worden.
De andere genomineerden in de categorie luxury cruiser waren :
Gunfleet 58
Hallberg – Rassy 55
ICE 62
Mylius 18E35

Tessa HeerschopSucces voor Nederlandse werven in Düsseldorf

Reageer