Trimaran van 42 miljoen euro

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De CXL, met een lengte van 48m, een breedte van 23m, een mast van 55m hoogte en een totaal gewicht van 90 ton, is in alle opzichten een heerlijk jacht en een van de meest verfijnde en prachtig ingerichte zeilschepen. De CXL heeft maar liefst drie dekken waarmee de trimaran superjacht normen heeft. Het jacht is uitgerust met alle luxe voorzieningen van een motorjacht en heeft de prestaties en sensaties van een snel zeiljacht. De CLX is in staat om zeer snelle sprintjes te genereren en heeft ook een bijzonder hoge lange-afstands-kruissnelheid. De CXL biedt een uniek systeem om haar breedte te halveren om zonder problemen in de meeste jachthavens aan te kunnen leggen.
Haar stabiliteit is door de drie rompen zodanig dat, voor anker, de tri niet zal rollen en ook de slagzij gang is, zelfs in ruwe omstandigheden, tot een minimum beperkt. De geringe diepgang maakt dichtbij de kust ankeren en varen in ondiepe wateren  mogelijk zodat iedereen het prachtige jacht kan zien.

Het jacht is eco-vriendelijk door het gebruik van de laatste technologie in zonnepanelen in combinatie met de jongste generatie accu’s. Daarnaast valt, met het optionele hybride aandrijfsysteem, dit jacht in dezelfde categorie als die met de laagste uitstoot in de industrie. Het jacht zal worden gebouwd volgens de eisen van het ” Wood for Ever ” programma onder het beschermheerschap van ZKH Prins Albert II van Monaco.

Type
CXL trimaran

Afmetingen
Lengte: 48.0 m
Breedte: 11.0 m – 23 m
Minimum diepgang: 1.80 m

Aandrijving

Hoofdmotoren:  Optionele Hybride systeem met elektrische motoren
Lithium/Ion accu’s en generatoren
Maximale snelheid op motor: 15 knopen

Interieur
Aantal dubbele bedden: 4

Grootzeil:                       360 m²
Fok:                                  180 m²
Gennaker:                       380 m²
Mast:                               55m roterende vleugelmast van high modulus carbon fiber 

Tessa HeerschopTrimaran van 42 miljoen euro

Reageer