Grootste composiet superjacht Arianna te koop

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Arianna werd niet zozeer bekend bij het grote publiek omdat ze met haar 50 meter het grootste composiet gebouwde superjacht ter wereld is, maar omdat rapper Pitbull samen met zangeres Arianna zijn videoclip ‘Sexy People’ (The Fiat Song) opnam aan boord. Ook Charlie Sheen is gespot aan boord. Tja, waar de supermodellen zijn is de acteur te vinden.

Wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in het superjacht zelf. En dat is een prima bootje. Arianna werd in 2012 gebouwd bij Delta Marine.

Feesten aan boord kan met een hele grote groep vrienden of sexy meiden, zoals Pitbull laat zien. Maar voor twaalf gasten is er ook een slaapplek. Vier gastenvertrekken zijn uitgerust met twee bedden, daarnaast heeft de eigenaar een eigen suite met een lounge, terras, eethoek en slaapkamer met tweepersoonsbed.

De badkamers zijn afgewerkt met luxe marmer, maar over het algemeen is de versiering vrij sober. Dit is omdat het schip voornamelijk voor charter is gebouwd. En met mensen als Charlie Sheen en Pitbull aan boord, moet je de inrichting noodgedwongen wel hufterproof inrichten.

Om het twaalfkoppige personeel en de gasten niet te veel te laten lopen, is er een lift die alle vier de dekken aandoet.

Arianna wordt aangedreven door twee 1650 pk Caterpillar 3512B motoren die een topsnelheid van 16 knopen, een kruissnelheid van 14.5 knopen en behaald 5000 nautische mijlen bij 13 knopen.

Technische details

Lengte 50 m
Breedte 45 m
Max snelheid 16 knopen
Kruissnelheid 14.5 knopen
Brandstoftank 21.900 US g
Watertank 3000 US g
Crew 12
Eigenaar en gasten 12
Indeling LR100 A1 SSC Yacht G6 Mono MCH
Generatoren 2x CAT C6.6 125 kW
Motoren 2x CAT 3512B, 1650 pk bij 1600 tpm

Tessa HeerschopGrootste composiet superjacht Arianna te koop

Reageer