Het lievelingetje van iedere zeiler

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Voormalig Zeilen redacteur en zeilheld Henk Bezemer voer solo zonder moderne navigatie apparatuur op een Waarschip 570 naar de Azoren, probleemloos!

Het ontwerp van de Waarschip 700LD door Arthur Peltzer heeft de komst van de derde generatie Waarschepen ingeluid. Opmerkelijk is dat met deze 700, Waarschip afwijkt van het oorspronkelijke knipspant model. De nieuwe Waarschip 700 is een lattenbouw rondspant met drie overnaardse ”Waarschip” gangen boven water. Het moderne onderwaterschip en het lage gewicht, wat het bouwen met composite/hechthout mogelijk maakt, resulteert in een snelle en veilige boot.
Met een GPH van 680 vaart deze cruiser/racer gegarandeerd bovenin het wedstrijd veld.

Door de moderne bouwwijze en het gebruik van hightech materialen kun je onbezorgd onder alle omstandigheden hard varen. De combinatie van de carbon vin en de forse bulbkiel zorgen voor een laag zwaartepunt en stabiliteit.

Een van de grote voordelen van het gebruik van composite/hechthout is het feit dat het materiaal niet verouderd en ook onder extreme belasting zijn vorm behoud. De waarschepen zijn, ondanks het feit dat ze zo’n 30% lichter zijn dan vergelijkbare polyester schepen, gewoon 100% stijver en dus sterker. In de loop der tijd wordt dit verschil alleen maar groter, bij een polyester boot zal het materiaal op den duur hard en dus broos worden. 

Project Waarschip 700LD is opgezet door Nautisch Centrum Delfzijl, dat Waarschip een paar jaar geleden heeft opgekocht. De 700 LD is de basis van de 3e generatie Waarschepen, op dit moment bouwt de werf aan de nieuwe Waarschip 1010LD en de nieuwe W21.

De W21 kan als instapmodel van Waarschip gezien worden. Deze moderne day-weekend sailer is verkrijgbaar vanaf €19.995,- incl zeilen en incl btw.

Naast de pure zeilers als de Waarschip 700 en de Waarschip 1010 werkt de werf ook aan de nieuwe cruiser/racers de W30 en de W36.

Tessa HeerschopHet lievelingetje van iedere zeiler

Reageer