Skûtjes openen watersportseizoen Fryslan 2014

In Coverstory, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De eerste keer, nu 6 jaar geleden is dit evenement gestart met 9 skûtsjes en is uitgegroeid tot een topevenement met zo goed als zeker 40 Skûtsjes. Schippers en bemanningen staan te popelen om voor het eerst hun krachten te meten en zich  “op te warmen” voor de competities. Er zijn weer verschillende veranderingen met de skutsjes. Verlengen ,verkorten,nieuwe schippers enz,enz.

Nieuwe schippers deze editie zijn Sape van der Meulen met skûtsje “Ora Et Labora” , Michiel Adema met de Lutgerdina Smeltekop en Daan van der Meer met de “Elisabeth”en Floriaan Zwart met de Ut en Thus. Zij zijn klaar om de strijd met de gevestigde orde aan te gaan.

Ook dit jaar worden de wedstrijden georganiseerd door de Vereniging Skûtsjesilen Langwar en de KWVL met ondersteuning van de Horeca en de Vereniging Promotie Langweer.

De loting voor de poule-indeling wordt verricht door oud burgemeester Bert Kuiper op Vrijdag 28 maart in café `t Wapen van Langweer.

Het wedstrijdschema

De skûtsjes zeilen in 4 lengtegroepen. De groepen worden dan ook nog d.m.v. loting in een A en B ingedeeld.

Er zijn zaterdag 4 wedstrijden, waarna het klassement wordt opgemaakt. Zondagochtend wordt de kleine finale gezeild en zondagmiddag de grote finale.

Aanvullend weekendprogramma

Het belooft weer een bijzonder en gezellig weekend te worden tijdens en na de wedstrijden met een braderie, kermis en touwtrekken voor schippers en bemanningen. Ook zijn er het hele weekend zeilwedstrijden voor Modelbouw skûtsjes.

Zaterdagavond is er live muziek in meerdere horecagelegenheden.

PRIMEUR: Voor de hardlopers/trimmers/wandelaars wordt er een SKUTSJE RUN worden georganiseerd De te lopen afstanden zijn 5 en 10 km.

Zondag 13 april na afloop van de wedstrijden is de prijsuitreiking in Het Wapen van Langweer.

Kijk voor meer informatie op: www.skutsjesilenlangwar.nl

Tessa HeerschopSkûtjes openen watersportseizoen Fryslan 2014

Reageer