Londen krijgt eerste superjacht-hotel

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het bijzondere hotel heeft maar liefst 136 kamers en suites verspreid over vijf dekken. Jammer genoeg gaat het superjacht niet varen en blijft ze aan de kade liggen op de Theems in Oost-Londen, zo’n zes kilometer van het centrum.

Desondanks hoeven de gasten zich niet te vervelen aan boord van het 4 sterren superjachthotel. De Sunborn International herbergt een à la carte restaurant, gym, spa, een skylounge, diverse barren, een theater en buiten zijn er diverse zonnebedden, jacuzzi’s en zwembaden om te genieten van die enkele zonnestraal per jaar in Engeland.

Een nachtje doorbrengen op het superjacht kost 180 pond. Iedere kamer is minstens 30m2 groot. Je kunt kiezen uit één van de 77 klassieke hutten, 55 executive kamers of de twee luxe Junior Suites. De Honeymoongenieters kunnen terecht in één van de Suites.

Het concept van een varend hotel is niet nieuw, want dezelfde investeringsclub heeft eerder al een cruiseschip omtoverd tot hotel in Gibraltar. Samen met het nieuwe superjachthotel in Londen kost de investering meer dan 166 miljoen pond.

Wanneer het concept ook in Londen een succes blijkt, opent Sunborn nog meer hotels in de wereld. Hopelijk ook eentje in Amsterdam, want het Botel is duidelijk toe aan vervanging.

Tessa HeerschopLonden krijgt eerste superjacht-hotel

Reageer