Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Organisator Marius Smit vertelt: “Plastic soep is een snel groeiend probleem. ‘s Werelds rivieren, meren, zeeën en zelfs de Amsterdamse grachten raken steeds meer vervuild met plastic afval. Plastic Whale pakt dit probleem aan door aandacht voor het probleem te creëren, maar vooral te werken aan de oplossing. Door consumenten, bedrijven en overheden te betrekken. Wereldwijd, maar startend in Nederland. Omdat wij geloven dat de plastic soep opgelost kan worden.
Het programma op 10 mei is eenvoudig, maar ouderwets leuk. Vanaf 12.00 verzamelen we bij Hannekes Boom (Dijksgracht 4, Amsterdam), vanaf daar vertrekken we om 14.00 richting de grachten. Rond 16.00 keren we weer terug naar Hannekes Boom waar al het plastic afval verzameld wordt. We sluiten af met een lekkere borrel. Tijdens deze dag zorgen wij ervoor dat er schepnetten en vuilniszakken aanwezig zijn. Heb je thuis nog materialen om te plastic visschen: neem het mee!”

Plastic Whale zet zich in voor plastic vrije wateren in de hele wereld, dat doen zij door plastic afval om te zetten in design objecten. Overbevissing is in het geval van deze organisatie een positief fenomeen. Afgelopen editie van de HISWA in de RAI lanceerde de Plastic whale haar eigen boot. Deze Plastic Whale is gebouwd van ongeveer 10.000 recyclede PET-flessen, afkomstig uit diezelfde grachten. In drie jaar heeft de stichting zo’n 30.000 plastic flessen opgevist, onder meer tijdens hun jaarlijks evenement ‘Oud-Amsterdams Plastic Visschen’ waaraan enkele duizenden vissers op vele tientallen boten hebben deelgenomen.
 
Als je vragen hebt, kun je een mail sturen naar
mailto:ikvischmee@plasticwhale.org

Tessa HeerschopOud-Amsterdamsch Plastic Visschen

Reageer