Beroemde explorer Dr. No te koop voor 5,9 miljoen dollar

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Op het 39-meter lange explorerschip dr. No hoef je je niet te vervelen, want ze heeft volop toys aan boord zoals jetski’s, surfplanken en Scuba-duikmateriaal. Maar het meet opvallende is de Super Falcon onderzeeër geschikt voor twee personen. Daar maak je pas echt de blits mee als miljardair. Met z’n tweeën kun je tot 120 meter diepte duiken, vrij van decompressie, om de wonderen van de zeebodem te ontdekken. Of wat dacht je van zwemmen met walvissen in Tonga en dolfijnen in de Caraïben; alles is mogelijk met deze onderzeeër voor miljardairs.

Een kraan op het dek kan tot 5 ton tillen, wat genoeg is om het bootje in zee te laten. Je hoeft dan natuurlijk niet zelf al in de onderzeeër te zitten, met een tender van 6,4 meter lang vaar je er comfortabel naartoe.

Andere gadgets

Dr. No heeft naast de 6,4 meter lange gender nog een 4,8 meter lange aluminium Naiad support tender, twee 4,3 meter lange zeilboten, vier kayakken en nog wat speelgoed aan boord. Genoeg te doen dus in, op en onderwater!

Interieur

Wanneer het buiten wat kouder is, of de avond zet in, dan kun je comfortabel genieten van het luxe interieurs. De ruime salon is klassiek ingericht en heeft een diner-vertrek. Aan boord kunnen acht gasten overnachten en daar is genoeg ruimte voor in de gemeenschappelijke ruimtes. Voor de crew, de kapitein en de engineer zijn apparte accomodaties ingericht.

Wie nog wat moet werken, kan terecht in de bibliotheek of de studeerkamer. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je honger krijgt, want de crew kan koken als de beste in de professionele keuken aan boord.

Onderzoek

Dr. No is een zogenaamd Explorerschip, dat betekent dat ze als onderzoeksschip rondvaart en ook in beschermde natuurgebieden mag komen. Het is natuurlijk onzin dat er daadwerkelijk onderzoek wordt gedaan, want de miljardair aan boord is er alleen maar om exclusieve plekjes op aarde te ontdekken, waar de papparazzi niet kunnen komen. Een gemiddled superjacht is comfortabel, maar niet geschikt voor lange reizen. Dr. No kan echter tegen extreme hitte, kou én heeft extreem veel opslagruimte voor brandstof, water en voedsel, zodat je langere tijd weg kunt blijven. Ideaal voor miljardairs die even van de radar willen verdwijnen.

Dr. No ligt te koop voor 5,9 miljoen dollar in de Filipijnen bij HYS Yachts Brokerage Service.

Tessa HeerschopBeroemde explorer Dr. No te koop voor 5,9 miljoen dollar

Reageer