De Jetpack is alweer uit, nieuw is de Jetovator

In Coverstory, Openboten by Tessa HeerschopReageer

We waren nog niet eens zo verbaasd over flyboarden met de nieuwe hoverboard, een soort skateboard voor op het water en in de lucht. Dit nieuwe ding wordt zelfs op de HISWA gepresenteerd.

Terwijl de jetpack als een rugzak zit, de hoverboard een soort plank is waar je opstaat, is de jetovator een soort zitje. De aandrijving van alledrie de gadgets is vergelijkbaar, maar de uitvoering is wel duidelijk anders.

De Jetovator wordt 17,18 en 19 oktober 2014 gepresenteerd op de Gold Coast International Marine Expo en belooft een van de publiekstrekkers te worden.

Gekke Amerikanen

Richard Gregg van Jetpack Adventures legt uit dat de Jetovator is gemaakt voor de Amerikaanse markt, waar de vraag naar innovatieve en spannende watersporten enorm groot is. Lees: De Amerikanen willen altijd groter, gekker en gevaarlijker. Daar zijn ook de Australiërs niet gek van, dus een logische stap is de Jetovator in het land downunder te presenteren.
 
De Jetovator neemt plezier in watersport naar een geheel nieuw niveau“, zegt Richard met een knipoog. “Bijna iedereen kan het flyboarden vrij snel leren. Zelfs stunts zoals backflips, rollen en een schroef maken gaat vrij gemakkelijk. Je voelt je een superheld boven het water!”

De Jetovator – geïnspireerd door de spannende JetPack – zit met een 40-meter lange slang vast aan een jetski. Deze zorgt ervoor dat door waterkracht je omhoog wordt geschoten. Het frame is gemaakt van een lichtgewicht fietsframe. Met de Jetovator kun je tot 25 meter boven het water vliegen en duiken tot 10 meter onder het oppervlakte. De snelheid is 40 km/per uur. 

Dit leuke ding is nog nooit gezien deze kant van de wereld, dus we zijn erg enthousiast over de lancering van de Jetovator in het Gold Coast International Marine Expo“, zegt Richard. Hopelijk haalt de Hiswa of een andere boatshow het innovatieve watersportding ook naar Europa.

Gold Coast Expo

Gold Coast International Marine Expo event en marketing manager Emma Milne vertelt dat de Jetovator een welkome aanvulling is op de tentoonstelling van watersportgadgets. “We verwachten meer dan 21.000 bezoekers, wat een recordaantal is voor onze beurs. Door de nieuwe attracties hopen we op veel aandacht.”

De Expo brengt allerlei watersporten in beeld van kajaks tot superjachten. Bij diverse demoterreinen zijn presentaties van boten en watersporten. De Expo wordt voor de vierde keer georganiseerd.
 

Tessa HeerschopDe Jetpack is alweer uit, nieuw is de Jetovator

Reageer