Racen met 100 km/per uur op zee met de nieuwe Revolver 44GT

In Coverstory, Motorboten, Openboten by Tessa HeerschopReageer

De nieuwe promotievideo heeft het allemaal: Een luxe snelle auto, een blonde sexy meid én een dure speedboot op het water. Het gaat uiteindelijk om deze nieuwe Revolver 44GT uit Italië. Dit innovatieve schip met een all-Italian design levert snelle prestaties en heeft daarnaast een gelikte look. Perfect voor wie de blits wil maken op de Middellandse Zee of op het Gardameer.

Gran Turismo

GT staat voor Gran Turismo. Gran Turismo, meestal afgekort tot GT, is een type auto. Voorheen was een GT een wagen die gemaakt is om grote afstanden op hoge snelheid af te kunnen leggen. Het is een sportieve wagen, maar die in tegenstelling tot een echte sportwagen niet volledig gericht is op prestaties ten nadele van comfort. Daarnaast is Gran Turismo een serie racegames voor PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation Portable. Deze nieuwe speedboot moet snelheid met comfort combineren en vooral erg luxe overkomen.

Het elitebootje met haar sportieve lijnen is zowel geschikt voor een dagtocht als voor lange overtochten. Comfort en veiligheid staan hoog in het vaandel, maar het grote sellingpoint is natuurlijk de luxe uitstraling van deze varende bolide.

Veel paardenkracht op het water

De nieuwe Revolver 44GT is vooral een krachtige high performance boot. Het is echter niet een “normale” speedboot; maar volgens de makers een indrukwekkende vertaling van brute kracht met snelheid, groot bereik, functionaliteit en comfort. Dit alles is mogelijk gemaakt door de technische keuzes van de Revolver team, te beginnen door de Revolver uit te rusten met twee Cummins diesel 550 PK motoren gekoppeld aan Arneson Surface Drives.

Met die geweldige motoren haalde de speedboot tijdens een proefvaart zelfs 52 knopen, dat is omgerekend bijna 100 km/per uur.

Retrolook

Hoewel de GT het paradepaardje van moderniteit moet zijn, is toch gekozen voor een jaren zestig uitstraling. De achterste ventilatieopeningen doen denken aan de high-end auto’s uit de jaren 1960, de moderne LED-verlichting zorgen juist weer voor een moderne look.

De buitenkanten zijn door Alberto Mancini (AM Yacht Design) ontworpen. Alberto is een jonge, maar reeds befaamde Italiaanse ontwerper die ook ontwikkelde de interieurs aankan. Reeds bij de voorgaande 42R dacht hij mee over het ontwerp.

Sturen met touchscreens

De indeling van de nieuwe Revolver is gericht op ruimte en moet je het gevoel geven dat je een dure auto bestuurt. De aparte kapitein en bijrijderstoelen zijn speciaal ontworpen met een sportieve carbon look en zijn zowel comfortabel en functioneel. De ergonomische middenconsole tussen hen herbergt het bedieningspaneel, waaronder grote nieuwste generatie Garmin touch-screens instrumenten zijn geïnstalleerd voor een eenvoudige en veilige navigatie.

De stuurstand heeft een geïntegreerde dual monitoringsysteem, voor grotere veiligheid, die ook gekoppeld is aan de navigatie schermen. En natuurlijk is er een iPad dock station dat het HIFI systeem in de verschillende gebieden van het schip bestuurt.

Achter de stuurstand zijn er vier passagiersstoelen die inhaken op de esthetiek van de kapitein en co-captain stoelen. Net als bij een auto zit je dus als passagier achter de bestuurder. Alleen zit je hier wel een stuk comfortabeler dan in een auto, want de wind waait door je haren terwijl je geniet van het water.

Airco

In de dichte delen van de boot zit een airconditioning ingebouwd die stroom haalt uit de 5,0 KW generator. In principe is de boot bedoeld om open te varen, maar het glazen dak kan elektronisch dichtgeschoven worden. De machinekamer zit achter een glazen deur en wordt ook gekoeld met de airco. Het dak openzetten gebeurt in enkele seconden en kan met een afstandsbediening.

Benedendeks, in de boeg, is er een grote bank die kan worden omgetoverd in een tweepersoonsbed. Een opmerkelijk detail is de ruime badkamer met “regendouche” met ongewoon hoge plafonds voor deze klasse van de boot.

Prestaties op zee
De sportieve look is niet alleen een mooi plaatje, maar de nieuwe boot levert ook nog hoge prestaties op zee. De nieuwe Revolver 44GT is uitgerust met twee dieselmotoren Cummins motoren van 550 pk elk gekoppeld aan Arneson Surface Drives. Deze zorgen voor grote wendbaarheid en flexibiliteit, alsook de prestaties en hoge kruissnelheid.

Revolver 44GT overschrijdt met gemak de maximumsnelheid van 50 knopen en behoudt daarmee alle comfort en veiligheid. Bij 40 knopen verbruikt de boot 50 liter brandstof per uur, dat lijkt veel, maar is vrij weinig in verhouding met vergelijkbare speedboten.

Verkoop

Revolver verwacht dat door de combinatie van prestatie en design het nieuwe vlaggenschip veel booteigenaren zal pleasen. De boot is gemaakt om makkelijk mee te varen, ook op zee. Dus ook onervaren miljonairs kunnen gemakkelijk aan boord stappen en een stukje varen op zee met de nieuwe luxeboot.

Hoeveel de boot gaat kosten is nog niet bekend, maar wij schatten meer dan 500.000 euro. Wanneer de wereldwijde premiere is, heeft de werf ook nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk zal ze voor het eerst te koop zijn tijdens de Cannes, Monaco of Genua boatshow dit najaar.

Technische eigenschappen Revolver 44GT

Lengte over alles 13,40 meter (44 “ft)
lengte 12,65 meter (41’5 “ft)
Breedte bij hoofdsectie) 3.57 mt (11’7 “ft)
Diepgang bij volledige belasting 0,6 mt (2 “ft)
Verplaatsing 8,4 t (£ 18.500)
Motoren 2 x 550 pk (405 kW) Cummins QSC 6.7 – Arneson Schijven ASD 08
Maximum snelheid (bij lage belasting) meer dan 60 mph
Kruissnelheid (bij halve belasting) meer dan 50 mph
Brandstoftank 1.200 lt (317 US GLS)
Water capaciteit 140 lt (37 Amerikaanse GLS)
Bereik tot 400 nm
compartimenten 1
Bouwmaterialen Infusion / GRP + Carbon
Keel V-vorm met een hoek van 22 ° deadrise aft
Ontwerper Alberto Mancini

Tessa HeerschopRacen met 100 km/per uur op zee met de nieuwe Revolver 44GT

Reageer