Op drie na grootste cruiseschip ter wereld bijna af

In Coverstory by Tessa Heerschop1 Bericht

Het megacruiseschip in aanbouw zal op zaterdag 9 augustus het overdekte bouwdok II van de Meyer Werft verlaten in het Duitse Papenburg.

Het cruiseschip van maar liefst 167.800 ton verlaat zaterdag 9 augustus de overdekte bouwdok om 7:30 uur ’s ochtends. Het schip dat gebouwd wordt voor de Amerikaanse rederij Royal Caribbean International wordt naar de afbouwpier van de werf gebracht. Op zondag 10 augustus wordt ze gedraaid om de thrusters en stabilisatoren te testen.

Media september gaat de Quantum of the Seas haar naam waarmaken op de Noordzee en proefvaarten maken. Tussendoor wordt er nog druk aan boord gewerkt aan de laatste test en afbouwwerkzaamheden.

Drijvende kermis

De Quantum of the Seas is een drijvende kermis met diverse attracties. Zoals op ieder cruiseschip zijn er zwembaden, een spa, bioscopen en veel restaurants. Maar de Quantum klasse heeft daarnaast nog vele primeurs. Onder andere de parachutesprong simulator Ripcord van iFly waarmee je vanaf het bovendek voelt hoe het is om te vliegen. De attractie Poolster, waarmee je een reis in een glazen koepel tot 90 meter hoog maakt.

Het grootste indoor sport- en entertainmentcomplex SeaPlex heeft botsauto’s, rolschaatshallen, een basketbalveld en mega-schermen met games.

Geld

Cruiseschepen zijn altijd all-in vakanties, want je wilt niet als schip dat mensen niet eten of drinken omdat ze geen geld hebben. Maar toch is het fijn als de mensen nog wat extra’s uitgeven. Dus heeft Quantum of the Seas een Casino Royale ingericht met honderden gokmachines en tientallen tafels.

Hutten

De hutten en suites aan boord zijn uitgerust met de grootste televisieschermen tot nu toe op een cruiseschip. De hutten aan de binnenzijde van het schip krijgen een soort virtuele balkons, grote beeldschermen, waarop passagiers uitzicht op zee hebben.

Het loskoppelen kan via een webcam op www.meyerwerft.de worden gevolgd.

Medio april 2015 wordt de Anthem of the Seas overgedragen aan Royal Caribbean International. Het cruiseschip zal over de hele wereld gaan varen van Amerika tot Singapore en Europa. De goedkoopste overnachting kost ongeveer 189 euro all-in.

Tessa HeerschopOp drie na grootste cruiseschip ter wereld bijna af

Berichten

Reageer