Unesco werelderfgoed in dienst van Genua Bootshow in Italië

In Coverstory, Motorboten, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De organisatie van de Genua bootshow wil er alles aan doen om exposanten en bezoekers een zo’n geweldig mogelijke beurs te bieden. Twee maanden voor de start van het belangrijkste Italiaanse nautische evenement, kunnen exposanten de stad bekijken om geschikte locaties te vinden voor hun producten. Diverse beroemde herenhuizen en zalen worden beschikbaar gesteld voor presentaties, vergaderingen en persconferenties.

Meer stands

De meeste stands op de 54ste editie van de Genua Bootshow zijn al bezet, maar de groei naar extra ruimte blijft groeien. Vandaar dat de organisatie op zoek moest naar meer ruimte. Maar daarnaast is het ook een goed middel om de historische stad aan een internationaal publiek te tonen. En zeg nou zelf, je volgt liever een presentatie in een monument, dan in een tent op een haventerrein.

Voor de exclusieve presentaties zijn negen prestigieuze historische herenhuizen geselecteerd. Dankzij subsidie van de staat en het Italiaanse Trade Agency kunnen exposanten kosteloos hier een ruimte gebruiken.

Unieke historische locaties

De historische locaties zijn oude herenhuizen, villa’s en musea in het centrum van Genua. De meeste gebouwen worden al ingezet voor conferenties, maar sommigen zijn speciaal voor de botenbeurs afgehuurd. Genua heeft de grootste zeehaven van het land en veel herenhuizen werden gebouwd door rijke handelsmannen die rijk werden met de scheepvaart.

Locaties:

Het prachtige Palazzo San Giorgio werd gebouwd in 1260 en uitgebreid in de 16e eeuw met Renaissancestijl elementen. Dit gebouw is momenteel het hoofdkantoor van de Genoa Port Authority.

Het Palazzo della Borsa is een majestueus voorbeeld van de vroege 20e eeuwse architectuur, gebouwd om Genua nieuwe beurs te vieren.

Het Palazzo Rosso is een prachtig monument versierd met 17e eeuwse fresco’s, gebouwd in de Renaissancetijdperk “Strada Nuova” en is een Unesco Werelderfgoed.

Op dezelfde weg ligt het Palazzo Nicolosio Lomellino, onderdeel van de Palazzi dei Rolli (anno 1500), versierd met fresco’s van Bernardo Strozzi. Ook vindt men hier Palazzo AG Spinola, met fantastische fresco’s van binnen en van buiten.

Het Palazzo della Meridiana werd in 1516 gebouwd voor een rijke zakenman, tegenwoordig worden de zalen verhuurd voor conferenties en zijn toeristen op zondag welkom voor een rondleiding door dit prachtige gebouw.

Het Museo Diocesano museum staat tussen de 12e eeuw kloosters in het historische centrum van Genua, waar ook de Accademia di Belle Arti Ligustica ligt. Deze 18e-eeuwse academie heeft een grote kunstcollectie en is prachtig onderhouden.

Laatste locatie, maar niet minder mooi, is de fascinerende Villa dello Zerbino, het huis van een vroeg 17e-eeuwse edelman dat omgeven wordt door grote tuinen met uitzicht op de stad en met een uitzicht op de zee.

Samenwerking en hulp

Het Convention Bureau Genua werkt samen met de organisatie. Meer dan vijftig bedrijven uit de conferentiesector kunnen ingezet worden om de werknemers uit de bootindustrie te helpen bij het organiseren van evenementen, workshops en perspresentaties. Zij bieden tevens hulp bij logistieke vraagstukken en andere vraagstukken.

Genua Bootshow

De Genua Bootshow is een van de oudste watersport evenementen in Europa. De nautische beurs werd in 1962 voor het eerst georganiseerd. Inmiddels trekt de beurs meer dan 280.000 bezoekers per jaar. Meer dan 2400 boten worden tentoon gesteld op meer dan 100.000 vierkante meter water en 200.000 vierkante meter expositieruimte aan land.

De Genua Bootshow wordt van 1 t/m 6 oktober georganiseerd. Op de beurs is een speciale sectie voor superjachten uit Italië ingericht, die de concurrentie met de sterke Nederlandse merken aangaan. Daarnaast is er veel ruimte voor luxe zeiljachten, want Italianen zijn dol op regatta’s. Sloepjes zoals in Amsterdam zul je er niet vinden, wel snelle speedboten voor op het Gardameer en de Middellandse Zee.

Nautica zal op de beurs aanwezig zijn (en diverse andere bootshows) en doet uitgebreid verslag van het evenement. Houd onze website in de gaten voor updates en primeurs uit de botenwereld.

Tessa HeerschopUnesco werelderfgoed in dienst van Genua Bootshow in Italië

Reageer