Door geringe diepgang kan de Knobbe overal komen

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Door de geringe diepgang (ca. 1.00 m.)in combinatie met de rompvorm ligt een groot vaargebied binnen vaarbereik. De doorvaart hoogte is 2.45m.

Het jacht beschikt over brede gangboorden met rondom handgrepen.

Minimaal motorgeluid

De Knobbe Classic beschikt over uitstekende vaareigenschappen. Het motorgeluid is tot een minimum beperkt weten te brengen waardoor u in de kuip rustig met elkaar een gesprek kunt voeren en tevens kunt genieten van de rust op het water.                                                           

Het jacht is zeer koersvast en is uitstekende wendbaarheid. Deze is door speciale toepassingen tot stand gekomen. Het jacht heeft dan ook een hele kleine draaicirkel. Ze draait om haar eigen as zonder hulp van een boegschroef.  Hierdoor is het ook mogelijk om probleemloos achteruit te varen, er hoeft dus niet gecorrigeerd te worden met een boegschroef of hekschroef. Dit alles geeft een bijzonder ontspannend vaargevoel.

Ruimte

Het jacht heeft een ruime kuip en beidt plaats aan meerdere personen. Tevens zijn er twee stuurstoelen zodat u beide comfortabel kunt deelnemen aan het vaargebeuren. De ruime achterkajuit biedt twee riante slaapplaatsen en veel opbergruimte. De toegangsdeur is in één handomdraai de tafel in de kuip.

Interieur

Het interieur is sfeervol en luxueus. De verlichting is zowel direct als indirect. In de kajuit bevindt zich een u-vormige keuken en zithoek met dubbele hoekbank. De natte cel heeft een doucheruimte, wastafel en elektrisch toilet. Voorin bevindt zich een slaapkamer met een v-vormig bed met tevens veel opbergruimtes.

De Knobbe Classic, leent zich uitstekend voor een duidelijke handtekening van de eigenaar. Zo is er de mogelijkheid om de wensen van de eigenaar zowel in het interieur als het exterieur vorm te geven. Kleur, houtsoort, indeling en materiaalsoor.

De Knobbe is te bewonderen op de Hiswa te water van 2 t/m 7 september op het NDSM-eiland in Amsterdam.

Win kaarten voor de Hiswa via Nautica

Technische gegevens:

Lengte 11.90 m
Breedte 3.80 m
Diepgang 1.00 m
Doorvaarthoogte 2.45 m
Gasolietank, 500 liter
Vuilwatertank, 500 liter
Watertank, 625 liter
Nanni-motor, 115PK
CV-installatie
CE cat. B/C

Exterieur
Multiknikspant romp; aluminium
Afwerking kersenhout
Hardtop
Ruime kuip, 2.65 l x 2.20 b

Interieur
Stahoogte 1.95 m
Slaapplaatsen 4 + 2
Kombuis
Natte cel
Elektrisch toilet

Website: www.jachtbouwknobbe.nl

Tessa HeerschopDoor geringe diepgang kan de Knobbe overal komen

Reageer