Zee-trawler beschikbaar voor particulieren op de Hiswa

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

De nieuwe Selene 42 EU combineert het beste van twee werelden. Enerzijds biedt het jacht comfort en zekerheid, zoals van de grotere Selene Trawlers verwacht mag worden. Anderzijds biedt het model veel gebruiksgemak en is het geschikt voor inland cruising. Niet alleen kan de Selene 42 EU de kustwateren bevaren, maar juist ook alle gewenste binnenwateren, rivieren en kanalen.

Ruimte

De Selene 42 EU heeft een totale lengte van 13,70m, is 4,42m breed en heeft een diepgang van 1,42m. Opvallend zijn het ruime, overdekte achterdek en de enorme salon. Op een unieke manier is de TV weggewerkt in het plafond. De keuken is naar keuze van de eigenaar in te richten. Grote ramen geven veel licht aan het interieur, dat is afgewerkt in teak- of kersenhout.

Groot voordeel is dat de vloer vanaf de stuurstand tot het achterdek op één niveau ligt. Vanaf het achterdek leidt een stevige RVS trap naar de luxueuze fly bridge met tenderplaats.

Verder heeft de Selene 42 EU een goed uitgeruste machinekamer, die bijdraagt aan de veiligheid en het comfort van de eigenaar en bemanning.

Op zee

Selene Yachts Europe bouwt trawlers voor het grote water – de kusten, de zee en de oceanen. Door de sterke constructie en degelijke techniek garanderen de jachten hun eigenaren altijd een veilige overtocht onafhankelijk van de omstandigheden. De trawlers zijn voorzien van alle comfort en zo compleet ingericht dat ook een lang verblijf aan boord een groot plezier is.

Sinds 1998 worden de Selene Trawlers gebouwd door JetTern Marine in China. Werfeigenaar en designer is Howard Chen. De werf beschikt over twee bouwlocaties en behoort tot de top drie trawler bouwers ter wereld.

Trawler of the Year

In de VS zijn de Selene Trawlers geregeld uitgeroepen tot “Trawler of the Year” en in Europa werd de Selene 60 genomineerd voor “European Powerboat of the Year”.

De Selene 42 EU is te bewonderen op de Hiswa te Water van 2 t/m 7 september bij standnummer  B26.

Technische specificaties Selena 42 EU:

Totale lengte (L.O.A): 13,70 m

Romplengte: 12,59 m

Lengte op dek: 12,19 m

Lengte van waterlijn: 11,94 m

Balk (over de gehele met rubberen reling): 4,42 m

Diepgang tot kiel (volle belasting): 1,42 m

Waterverplaatsing (volle belasting): 18.600 kg

Ballast: 1.007 kg

Capaciteit brandstoftank: 2.650 liter

Capaciteit watertank: 680 liter

Capaciteit afvaltank: 210 liter

Topsnelheid: 10 knopen

Kruissnelheid: 8 knopen

Bereik bij kruissnelheid: ca. 1.200 nm

Bereik bij 7 knopen: ca. 2.000 nm

Doorvaarhoogte bij staande mast: 6,65 m

Doorvaarhoogte bij liggende mast: 4,20 m

Standaardmotor: één Cummins QSB-scheepsdieselmotor (230 pk)

AC/DC: 220 V/12 V

CE-certificaat: B (zeewaardig)

Tessa HeerschopZee-trawler beschikbaar voor particulieren op de Hiswa

Reageer